αρχική σελίδα
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Ποιά είναι η γνώμη σας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου

Πολύ Καλές
Καλές
Μέτριες
Κακές
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Νέες αναπτυξιακές προοπτικές από την συμμετοχή του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας & του Δήμου Αγρινίου στην 25η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών της Ταϊπέι και των θεσμικών συναντήσεων που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της παραμονής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ταιβάν.
02/07/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

                                                                                                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

         Αγρίνιο, 1 Ιουλίου 2015

 

Νέες αναπτυξιακές προοπτικές από την συμμετοχή

του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας & του Δήμου Αγρινίου

στην 25η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών της Ταϊπέι

και των θεσμικών συναντήσεων που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της παραμονής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ταιβάν.

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, εκπροσωπούμενο από το στέλεχος κ. Ρόμπολα Γεώργιο και ο Δήμος Αγρινίου εκπροσωπούμενος από το Αντιδήμαρχο κ. Μελιαδή Γεώργιο, διοργάνωσαν & συμμετείχαν στην 25η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών της Ταϊπέι μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Ανάπτυξης της Ταιβάν, μέσω του Προξενείου του στην Ελλάδα. Η πρόσκληση αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης αντιπροσωπείας από στελέχη της Πρεσβείας της Ταϊβάν στην Αιτωλοακαρνανία, το Νοέμβριο του 2014, στα πλαίσια ανάπτυξης & προώθησης συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο μεταξύ των φορέων και των επιχειρηματιών των δυο χωρών.

 

Το InternationalFoodShowείναι μία Έκθεση Διεθνούς χαρακτήρα, συνολικής εκθεσιακής επιφάνειας 25.000 m2 η οποία προσελκύει περισσότερους από 58.000 επισκέπτες κάθε έτος και πάνω από 1.561 εκθέτες. Διοργανώνεται από το 1990 και θεωρείται μία σημαντική πλατφόρμα για συνεργασίες οικονομικού χαρακτήρα αλλά παράλληλα και ένα σημαντικό σημείο επαφής και γνωριμίας/γεφυρας με την Ασιατική Ήπειρο για επιχειρήσεις από ολόκληρο τον κόσμο.

 

Η επιχειρηματική αποστολή του νομού μας φιλοξενήθηκε ως τιμώμενη περιοχή εκπροσωπώντας την Ελλάδα, παρουσιάζοντας ένα άρτιο εκθεσιακό χώρο αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας των Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων και την εξαιρετική ποιότητα και διατροφική αξία των προϊόντων του τόπου μας.

 

Οι επισκέπτες της έκθεσης φιλοξενήθηκαν από τους επιχειρηματίες και τους εκπροσώπους των φορέων στο περίπτερο της Αιτωλοακαρνανίας και είχαν την ευκαιρία, να εκτιμήσουν την καινοτομία στη συσκευασία των προϊόντων μας, να ενημερωθούν για τα περιβαντολογικά χαρακτηριστικά του κάθε μικροκλίματος στον νομό μας, που καθιστούν τόσο ιδιαίτερα τα προϊόντα μας και την υπεραξία που δίνει κάθε ένα ξεχωριστά στην ποιότητα τους και φυσικά να τα δοκιμάσουν πλημυρίζοντας αρώματα, γεύσεις και εικόνες της πλούσιας γης και θάλασσας της Αιτωλοακαρνανίας.

 

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της παραμονής της αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίαςκαι του Δήμου Αγρινίου, διοργανώθηκαν Υψηλόβαθμες συναντήσεις με στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών (Γ.Γ. Ευρωπαϊκών υποθέσεων), του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης), του Κινέζικου Διεθνή Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας (Γ.Γ. Διεθνών Συνεργασιών) αλλά και τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου της Ταϊπέι, στις οποίες συζητήθηκαν οι προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας και διεξαγωγής κοινών αναπτυξιακών δράσεων με στόχο την ανάπτυξη οικονομικών και εμπορικών συνεργασιών μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων.

 

Επίσης, διοργανώθηκε επίσκεψη σε τοπικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας «Careffour» με στόχο την έρευνα των καταναλωτικών συνηθειών των πολιτών της Ταϊπέι και το επίπεδο εισχώρησης στην τοπική αγορά ανταγωνιστικών προϊόντων από ξένες αγορές και συνάντηση με την Προϊσταμένη, Μάνατζερ του τμήματος εισαγωγής προϊόντων της αλυσίδας «Carrefour» στην Ταιβάν για να εξεταστούν οι προοπτικές μελλοντικής επιχειρηματικής συνεργασίας και εισαγωγής των προϊόντων των επιχειρήσεων του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

 

Στην εν λόγω πολύ σημαντική έκθεση, συμμετείχαν από την Αιτωλοακαρνανία, με φυσική παρουσία στο περίπτερο, επιχειρήσεις του κλάδου, της αλιείας (Παραδοσιακό Αυγοτάραχο –Αφοί Στέφου & Σια Ε.Ε., Εκπρ. κος Παραγιός Πέτρος), της επεξεργασίας βρωσίμων ελαιών και ελαιολάδου (Κτήμα Ευθυμίου – ΩΡΕΩΝ, Εκπρ. κα Ευθυμίου Σάρα), και της οινοποιίας (Πέτρινο χωριό – Εκπρ. κος Παπαθανασόπουλος Κώστας), ενισχύοντας την εξωστρέφεια τους, βελτιώνοντας το εξαγωγικό προφίλ τους, αναπτύσσοντας σχέσεις συνεργασίας και μελλοντικής εξαγωγικής δραστηριότητας.

 

Επίσης συμμετείχαν με προϊόντα τους ανά κλάδο συνολικά οι κάτωθι επιχειρήσεις:

  • Αποστάγματα/Οίνος: Ποτοποιία Δυτικής Ελλάδος – Μ.Ε.Π.Ε - Παπαθανασόπουλος Κώστας του Σπυρίδωνα (Το Πέτρινο χωριό )- Πασιοπουλος ΑΕΒΕ. - Αφοί Τρικενέ Ο.Ε - Ν & Ν Γρίβας Ο.Ε. -
  • Ελαιοκομικά προϊόντα : ΓΑΙΑ Α.Ε., Ήλιδα Α.Β.Ε.Ε., - Αντωνόπουλος Δημήτριος του Νικολάου - Antonoliva. – Ιθάκη Εξαγωγική ΙΚΕ – Δημητρούκα Νίκη του Γεωργίου-Νikisgoods,   Πρεβεντζάς Ευθύμιος του Χαρίλαου-OliveQueen, Λίνα Θεοδωροπούλου ΙΚΕ-LITHEO, ΚΤΗΜΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ Ε.Ε.- ΩΡΕΩΝ
  • Αυγοτάραχο – Μέλι - Σαλιγκάρια: Αφοί Στέφου & Σια Ε.Ε., Σαρακης Βασίλειος, Χαλιμούρδα Τσιακανίκα Χρυσούλα-ΤheHoneyFive, Στυλιαρας Ιωάννης του Αθανασίου, AgrinoTeamSnails – Ομάδα Παραγωγών Σαλιγκαριών Αιτωλοακαρνανίας.

.

 

 

                 ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Το επίσημο κανάλι του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο YouTube