αρχική σελίδα
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Ποιά είναι η γνώμη σας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου

Πολύ Καλές
Καλές
Μέτριες
Κακές
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιτυχής ολοκλήρωση έργου διασύνδεσης του ΓΕΜΗ με το BRIS.
03/07/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

                                                                                                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αγρίνιο, 3 Ιουλίου 2017

 

«Επιτυχής ολοκλήρωση έργου διασύνδεσης του ΓΕΜΗ με το BRIS»

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης της Διευρωπαϊκής διασύνδεσης των Μητρώων Επιχειρήσεων BRIS (Business Registry Interconnection System), στην οποία η χώρα μας συμμετέχει στην πρώτη ομάδα χωρών, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με την υποστήριξη των Επιμελητηρίων της χώρας, υλοποίησε-επιτυχώς και εντός του τεθέντος (ασφυκτικού) χρονοδιαγράμματος-το ιδιαίτερα απαιτητικό αυτό έργο, που εμπεριείχε σημαντικές τεχνικές προκλήσεις και ρίσκα.

Η σημασία της υλοποίησης του έργου αυτού είναι μεγάλη γιατί:

 1. Αποτελεί μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός διευρωπαϊκού διασυνδεδεμένου μητρώου επιχειρήσεων, που αναμένεται να συμβάλλει (σταδιακά) σημαντικά στην απλοποίηση διαδικασιών και

 2. Η χώρα μας, με την πρωτοβουλία και καθοριστική υποστήριξη (υλικοτεχνική και οικονομική) της ΚΕΕ, κατάφερε να συμπεριληφθεί στις 10 πρώτες χώρες που διασυνδέθηκαν την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του (8 Ιουνίου 2017).

  Ενδεικτικό της ιδιαίτερης δυσκολίας του έργου είναι ότι μόνο 10 από τις 28 +3 χώρες που συμμετέχουν στο BRIS, κατάφεραν να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις διαδικασίες και να διασυνδεθούν με επιτυχία στο BRIS. Οι χώρες αυτές είναι: Ελλάδα, Γερμανία, Δανία, Κροατία, Ιταλία, Κύπρος, Πολωνία, Σλοβενία, Σουηδία και Νορβηγία.

  Στη νέα αυτή πλατφόρμα, ενιαίας και αδιαίρετης εμπορικής δημοσιότητας, διασυνδέονται τα μητρώα επιχειρήσεων όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης βασικών πληροφοριών (βασικά στοιχεία εταιρείας (επωνυμία, αρ.μητρώου, EUID, έδρα, μητρώο εγγραφής, καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο, τύπος εταιρείας), Μέλη Διοίκησης ή Διαχειριστές της εταιρείας, εκπρόσωποι της εταιρείας, οικονομικές καταστάσεις, ισχύουσα εταιρική σύμβαση καθώς και πρόσφατες τροποποιήσεις αυτής) για τις εγγεγραμμένες εταιρείες σε κάθε χώρα μέλος της ΕΕ, καθώς επίσης και για την Ισλανδία, το Λίχτενστάιν και τη Νορβηγία, ενώ προβλέπεται και η ανταλλαγή πληροφοριών για τα ξένα υποκαταστήματα και τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις εταιρειών.

  Η αναζήτηση των στοιχείων μιας εταιρείας στο e-justiceπραγματοποιείται είτε με την επωνυμία της εταιρείας, είτε με τον αριθμό μητρώου εγγραφής της στο εμπορικό μητρώο της χώρας προέλευσης (για την Ελλάδα, ο 12ψήφιος αριθμός ΓΕΜΗ) συνοδευόμενο από το πρόθεμα της χώρας (ELGEMIγια τις ελληνικές επιχειρήσεις).

  Η ηλεκτρονική σελίδα πρόσβασης στην υπηρεσία του BRISείναι: https://e-justice.europa.eu/contect_find_a_company-489-el.do.

   

   

  ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Το επίσημο κανάλι του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο YouTube