αρχική σελίδα
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Ποιά είναι η γνώμη σας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου

Πολύ Καλές
Καλές
Μέτριες
Κακές
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συναντήσεις του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας με Διεθνείς Φορείς στα πλαίσια προγραμμάτων και έργων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
28/09/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγρίνιο, 28 Σεπτεμβρίου 2017

 

Με θετικό πρόσημο και μεγάλες προσδοκίες ολοκληρώθηκαν

οι συναντήσεις του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας με Διεθνείς Φορείς

κατά τη διάρκεια διεργασιών και δράσεων ωρίμανσης προτάσεων και συνεργιών

στα πλαίσια προγραμμάτων και έργων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας στα πλαίσια πρόσκλησης σε κοινές δράσεις προβολής της Πολιτιστικής Προσκυνηματικής Διαδρομής με τίτλο έργου «NikolaosRoute - La Via Nicolaiana® Ευρωπαϊκή διαδρομή Άγιος Νικόλαος των Μύρων», κατά τη διάρκεια του τριήμερου από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου 2017 στην Περιφέρεια του Λάτσιο στην Ιταλία.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός «NikolaosRoute - La Via Nicolaiana® Ευρωπαϊκή διαδρομή Άγιος Νικόλαος των Μύρων», μέρος του οποίου είναι και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, διοργάνωσε Διεθνή δράση με τίτλο “From European Artists Grand Tour in Aniene Valley, To CoE Culture Routes Program” σε συνεργασία με την Περιφέρεια του Λάτσιο, τον φορέα “ComunitaMontana” που αποτελείται από 31 Δήμους του Λάτσιο, το Φόρουμ των Πόλεων της Αδριατικής και του Ιονίου, το Φόρουμ των Επιμελητηρίων της Αδριατικής και του Ιονίου, την Ιταλική Assonautica, το Δήμο του Μπάρι και του Βάστο, του Επιμελητηρίου της Αυλώνας καθώς και άλλων φορέων και οργανισμών.

Ο Πρόεδρος και τα στελέχη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους Βίντεο από το πιλοτικό πρόγραμμα περιπατητικής τουριστικής διαδρομής, που έλαβε χώρα τον Ιούλιο στην Αιτωλοακαρνανία, λαμβάνοντας εξαιρετικά θετικά σχόλια.

Κύριος στόχος της παρουσίασης ήταν :       

  1. Hπροβολή του μοναδικού πολιτιστικού πλούτου των βυζαντινών σπηλαίων-μοναστηριών της Αιτωλοακαρνανίας και η δημιουργία Διεθνώς Πιστοποιημένου τουριστικού προϊόντος.

  2. H ανάδειξη της μοναδικής περιβαλλοντολογικής, πολιτιστικής, ιστορικής, γαστρονομικής κληρονομιάς της περιοχής η οποία συνδέεται γεωγραφικά με τα βυζαντινά σπηλαία-μοναστήρια.

  3. H ανάδειξη των πλεονεκτημάτων ανάπτυξης συνδυαστικών πολλαπλών μοντέλων εναλλακτικού Τουρισμού όπως: Ιστιοπλοϊκού, Γαστρονομικού, Περιπατητικού, Ορειβατικού, Θρησκευτικού, Πολιτιστικού, Περιβαλλοντολογικού κ.λ.π..

  4. H πιστοποίηση των δυνατοτήτων, των τουριστικών πρακτόρων, στελεχών και της άρτιας οργάνωσης και εκτέλεσης του project.

  5. H ανάδειξη των προϊόντων αριστείας του Αγροδιατροφικού τομέα.

  6. H έκφραση των πιο έντονων συναισθημάτων μέσω μιας πραγματικής αληθινής πολιτιστικής διαδρομής.

Οι Εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έκλεισαν με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην οποία επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή με την επανεκλογή του ως Αντιπροέδρου του Φορέα για την επόμενη τριετία.

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στο Ίδρυμα “Caboto της Gaeta” έλαβε χώρα και το δεύτερο σκέλος των συναντήσεων της αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο “Marco Polo System”.

Στα πλαίσια προγραμματισμένης δράσης υπογραφής μνημονίου συνεργασίας και ένταξης της Ιταλικής Assonautica, του Διεθνούς Οργανισμού “Biennale Habitat” και του Φόρουμ των Επιμελητηρίων της Αδριατικής και του Ιονίου στο συνεργατικό σχήμα του έργου «Ευρωπαϊκός Δρόμος του Μεταξιού - Marco Polo / Western Silk Roads –MarcoPoloSystem», το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας προβολής του έργου που αποτελεί στρατηγικός αναπτυξιακός στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα πλαίσια και της δράσης 2018 Έτος Τουρισμού της ΕΕ-Κίνας (ECTY).

Η ωρίμανση της συμμετοχής του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο εταιρικό σχήμα του στρατηγικού αυτού Αναπτυξιακού έργου «Ευρωπαϊκός Δρόμος του Μεταξιού - Marco Polo / Western Silk Roads» θεωρείται βέβαιη και οι προσδοκίες για τα αποτελέσματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται για τον τόπο είναι μεγάλες.

  

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Το επίσημο κανάλι του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο YouTube