αρχική σελίδα
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Ποιά είναι η γνώμη σας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου

Πολύ Καλές
Καλές
Μέτριες
Κακές
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πρωταγωνιστής το Αιτωλοακαρνανικό Αυγοτάραχο της εταιρείας «ΣΤΕΦΟΣ & Σια Ε.Ε.» σε Διεθνές Ντοκιμαντέρ με τίτλο ''Foodmakers go global'' με την συνέργεια του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
30/11/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

                                                                                                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αγρίνιο, 30 Νοεμβρίου 2017

 

 

Πρωταγωνιστής το Αιτωλοακαρνανικό Αυγοτάραχο

της εταιρείας «ΣΤΕΦΟΣ & Σια Ε.Ε.» σε Διεθνές Ντοκιμαντέρ με τίτλο

"Foodmakers go global"

με την συνέργεια του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Τηλεοπτικό Κανάλι ARTE, συνεχίζοντας τη στρατηγική προώθησης των Αιτωλοακαρνανικών προϊόντων και ανάδειξης της Αιτωλοακαρνανίας ως προορισμό Εναλλακτικού τουρισμού, στήριξε τη συμμετοχή του Αιτωλοακαρνανικού Αυγοτάραχου και της εταιρείας «Στέφος & Σια Ο.Ε.» στα πλαίσια Διεθνούς Ντοκιμαντέρ με τίτλο "Foodmakers go global".

Το FOODMAKERS GO GLOBAL βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής από το Ευρωπαϊκό Τηλεοπτικό Κανάλι ARTE. Πρόκειται για τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ 5 επεισοδίων με θεματολογία τρόφιμα αριστείας και εκείνους που τα παράγουν σε συνδυασμό με τα περιβαλλοντολογικά και πολιτιστικά στοιχεία της κάθε περιοχής. Κάθε επεισόδιο θα είναι αφιερωμένο σε υψηλής ποιότητας τρόφιμα όπως, τυρί, ζυμωμένο λάχανο, ψωμί, αυγοτάραχο, ζυμαρικά και θα αναδεικνύεται ο πλούτος της βιοποικιλότητας και πανίδας της κάθε περιοχής καθώς και τα πολιτιστικά στοιχεία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την παραγωγή των προϊόντων και την τοπική γαστρονομική κουζίνα. Παράλληλα, οι μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων από την Ευρώπη και την Ασία που παράγουν τα ίδια τρόφιμα συναντήθηκαν, στα πλαίσια των δράσεων του σεναρίου, ανταλλάσοντας τεχνογνωσία και μυστικά με στόχο να καινοτομήσουν και να βελτιώσουν το τελικό προϊόν καθώς και να δημιουργήσουν συνθήκες αναγνωρισιμότητας και ανάδειξης των περιοχών παραγωγής.

Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες στην περιοχή της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού και στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας. Εκπρόσωποι της επιχείρησης «Στέφος & Σια Ε.Ε.» ταξίδεψαν στην Ιαπωνία οπού ήρθαν σε επαφή με τοπικούς παραγωγούς αυγοτάραχου/karasumi (στα Ιαπωνικά), έδωσαν συνεντεύξεις τύπου στα Τοπικά μέσα Ενημέρωσης, συμμετείχαν σε B2B συναντήσεις, προωθώντας το νόμο Αιτωλοακαρνανίας ως προορισμό γαστρονομικού Τουρισμού και παραγωγής του Αυγοτάραχου, προϊόν αριστείας της Αιτωλοακαρνανίας και άλλων τυποποιημένων προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων όπως Ελιές & Ελαιόλαδο, Τσίπουρο & Ούζο, Μέλι καθώς και Ανθό Αλατιού.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Το επίσημο κανάλι του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο YouTube