αρχική σελίδα
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Ποιά είναι η γνώμη σας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου

Πολύ Καλές
Καλές
Μέτριες
Κακές
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συνάντηση εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Αγρίνιο.
13/07/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

         Αγρίνιο, 12 Ιουλίου 2018

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΤΙΚΗΣ

κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

 

Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Αγρίνιο. Πιο συγκεκριμένα, από την πλευρά του Επιμελητηρίου παρευρέθηκαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Βασίλειος Σπυρόπουλος, κα. Περσεφώνη Μελαχρή και κ. Ταξιάρχης Σούζας.

Μεταξύ άλλων θεμάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό της Αιτωλοακαρνανίας, συζητήθηκε και το θέμα  της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Μεσολογγίου με τα νησιά του Ιονίου.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου ανέλυσαν στον Υπουργό τα πολλαπλά οφέλη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, τόσο για την πόλη του Μεσολογγίου όσο και για το σύνολο του Νομού και κατέστησαν σαφές ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για την υλοποίηση του παραπάνω έργου. Αναλυτικότερα, ενημέρωσαν τον Υπουργό ότι η σύνδεση θα συμβάλλει κατά κύριο λόγο στην αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας του Νομού, καθώς θα ανοίξουν νέοι εμπορικοί δίαυλοι ανάμεσα στη Δυτική Ελλάδα, τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι το λιμάνι του Μεσολογγίου να μετατραπεί σε κέντρο του διακομιστικού εμπορίου ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, αφού θα το προσεγγίζει πλήθος εταιρειών από τις περιοχές που βρίσκονται στη Β. Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους. Η αύξηση αυτή της εμπορικής δραστηριότητας θα συντελέσει άρδην και στην τουριστική ανάπτυξη των περιοχών με σημαντικά οικονομικά οφέλη τόσο για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, όσο και για τα νησιά του Ιονίου.

Ο Υπουργός από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα αδειοδοτήσει άμεσα τη γραμμή, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός σε όλες τις ενέργειες του Επιμελητηρίου για την υλοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Μεσολογγίου με τα νησιά του Ιονίου.

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Το επίσημο κανάλι του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο YouTube