αρχική σελίδα
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Ποιά είναι η γνώμη σας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου

Πολύ Καλές
Καλές
Μέτριες
Κακές
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Επιμελητήριου με το Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας & Νησιωτικής πολιτικής για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεσολογγίου με νησιά του ιονίου.
19/12/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αγρίνιο, 19 Δεκεμβρίου 2018

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17/12/2018 συνάντηση, στα γραφεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κου Παναγιώτη Τσιχριτζή, του Προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου και μέλους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κου Βασίλειου Σπυρόπουλου, του Αντιπροέδρου Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου και μέλους της Διοίκησης της ΕΣΕΕ κου Κωνσταντίνου Πασιόπουλου και της κας Περσεφώνης Μελαχρή, μέλους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου με το Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσιο Τεμπονέρα.

Σε πολύ καλό κλίμα υπήρξε εκτενής συζήτηση επί του θέματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Μεσολογγίου με τα νησιά του Ιονίου Κεφαλληνίας και Ζακύνθου και αναπτύχθηκαν από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Επιμελητηρίου όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της γραμμής, καθότι μετά την κατασκευή και λειτουργία της Ιονίας Οδού το εμπόριο της Β. Ελλάδος μεταφέρεται νότια και ειδικά προς τα νησιά του Ιονίου που τυγχάνουν ολοένα και μεγαλύτερης προσέλευσης τουριστών.Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου αναφέρθηκαν στη σημασία που έχει η ακτοπλοϊκή αυτή σύνδεση τόσο για τον εμπορικό όσο και για τον τουριστικό τομέα. Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι έχει εγκριθεί ήδη ένα ποσό της τάξεως του 1.200.000 ευρώ για τη διάνοιξη του διαύλου στο λιμάνι του Μεσολογγίου, εξαλείφοντας έτσι όποιο πρακτικό πρόβλημα στεκόταν τροχοπέδη για τη δημιουργία της γραμμής μέχρι σήμερα. Για το λόγο αυτό προτάθηκε στον Γενικό Γραμματέα να υπάρξει επιδότηση της γραμμής, ώστε να δοθεί η απαραίτητη ώθηση για την υλοποίησή της και για τα πρώτα στάδια λειτουργίας της. Ο Γενικός Γραμματέας κος Τεμπονέρας ενημέρωσε ότι υπάρχει θετική προσέγγιση του Υπουργείου επί του θέματος και ότι θα πρέπει να βρεθεί ενδιαφερόμενη ναυτιλιακή εταιρεία ώστε να υπάρξει άμεση επιδότηση και φυσικά αντίστοιχο ενδιαφέρον από φορείς των νησιών Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εκδηλώνοντας για ακόμη μια φορά το μεγάλο ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη του Νομού μπαίνει μπροστά σε κομβικά ζητήματα το οποία κωλυσιεργούν λόγω ελλείψεως αντίστοιχης πολιτικής βούλησης.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Το επίσημο κανάλι του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο YouTube