αρχική σελίδα
Παρασκευή, 25 Σεπτεβρίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Ποιά είναι η γνώμη σας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου

Πολύ Καλές
Καλές
Μέτριες
Κακές
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιτυχημένη εκδήλωση του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
10/12/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

         Αγρίνιο  10 Δεκεμβρίου  2013

 

Επιτυχημένη εκδήλωση του Επιμελητηρίου
για την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στη συνεδριακή αίθουσά του, το  Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε μια σημαντική ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τον Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. κατορθώνοντας     να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου και να κρατήσει το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών που συμμετείχαν αμείωτο.

Προλόγισε τη συζήτηση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που υπάρχει με τους συγκεκριμένους φορείς, αλλά και για τα αποτελέσματα που αυτή έχει αναφορικά στους μικρούς επιχειρηματίες του νομού, ειδικά στους δυνητικά εντασσόμενους στο πρόγραμμα Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου -Υπηρεσιών. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας ,σχετικά με τα ΠΕΠ 2007-2013, που οδήγησαν στο να χρηματοδοτηθεί τελικά όποιος επιχειρηματίας ξεπερνά τη βάση της βαθμολογίας που απαιτείται για τον φάκελό του.

Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ Α.Ε.  κ. Γεώργιος Γεροντούκος, ο οποίος τόνισε την υποστήριξη της ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου -Υπηρεσιών» και τα χρηματοοικονομικά εργαλεία του  ΕΣΠΑ μέσω της  ΕΤΕΑΝ Α.Ε.. Έκανε λόγο για απόδοση στους μικρούς επιχειρηματίες  πάνω από το 50%  των διαθέσιμων, αλλά και για προσπάθεια ώστε να διατεθούν όλα τα χρήματα που είναι δυνατόν, ώστε να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού.

Είχε προηγηθεί χρονικά στην ενημερωτική εκδήλωση η κατάθεση σημαντικών οδηγιών και διευκρινήσεων σχετικά με τις διαδικασίες υλοποίησης των ενταγμένων, αλλά και  της ένταξης και ενίσχυσης των δυνητικά εντασσόμενων,  στο πρόγραμμα «Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών» (ΠΕΠ 2007-2013) από το Γενικό Διευθυντή του ΕΦΕΠΑΕ, κ. Αλέξανδρο Μακρή και τη Διευθύντρια της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κα. Μάγδα Πετροπούλου. Αμφότεροι εξήγησαν διεξοδικά τις αλλαγές που έχουν υπάρξει προς όφελος των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, επεσήμαναν όμως,  ότι τα χρονικά όρια είναι συγκεκριμένα και φτάνουν μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του 2014. Μετά το τέλος των παρεμβάσεών τους, απάντησαν διεξοδικά σε πρακτικές ερωτήσεις και ζήτησαν από τις επιχειρήσεις να απευθύνονται μέσω του Επιμελητηρίου στον ΕΦΕΠΑΕ και τη Διαχειριστική Προγραμμάτων.

Σε όλη τη διάρκεια της σημαντικής εκδήλωσης οι άνθρωποι του «επιχειρείν» που συμμετείχαν,  μπορούσαν να υποβάλουν ερωτήσεις, ενώ μετά από κάθε εισήγηση υπήρξε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για την χρηματοδότηση του επιχειρηματικού και επαγγελματικού κόσμου της περιοχής, αλλά και οδηγίες υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων, με ιδιαίτερη έμφαση στους δυνητικά εντασσόμενους στο πρόγραμμα ΠΕΠ 2007-2013.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Το επίσημο κανάλι του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο YouTube