Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Έναρξη λειτουργιάς διαδικτυακής εφαρμογής «Απόκτηση Άδειας Χρήσης Πνευματικών Δικαιωμάτων».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

                                                                                                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αγρίνιο, 3 Νοεμβρίου 2017

 

Έναρξη λειτουργιάς διαδικτυακής εφαρμογής

«Απόκτηση Άδειας Χρήσης Πνευματικών Δικαιωμάτων»

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τα μέλη του ότι σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρονται προς τα μέλη του, έχει αναπτύξει Κεντρική Διαδικτυακή Εφαρμογή: musicroyaltiespayments.uhc.gr η οποία θα εξυπηρετεί τα ενδιαφερόμενα μέλη για την απόκτηση Άδειας Χρήσης Πνευματικών Δικαιωμάτων, χωρίς να απαιτείται η παρέμβαση ή η απασχόληση υπάλληλων του Επιμελητηρίου.

Η όλη διαδικασία θα γίνεται διαδικτυακά, με αυτόματο έλεγχο ταμειακής ενημερότητας της επιχείρησης-μέλους του Επιμελητηρίου, με διαδικτυακή κατάθεση ενυπόγραφης αίτησης, αυτόματο υπολογισμό του κόστους απόκτησης άδειας χρήσης μουσικών δικαιωμάτων, πληρωμή του κόστους μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ και με τη χρήση Ηλεκτρονικών Κωδικών Πληρωμής.

Τα βήματα για την απόκτηση άδειας χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων, τα οποία έχουν απλοποιηθεί και θα αφορούν πια αποκλειστικά στον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία – επαγγελματία, είναι τα εξής :

  • Καταχώρηση ΑΦΜ της επιχείρησης.

  • Αυτόματος έλεγχος ταμειακής ενημερότητας της επιχείρησης

  • Αυτόματος Υπολογισμός του κόστους του παραβόλου που θα πρέπει να καταβληθεί από τον αιτούντα, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που έχει ορίσει ο φορέας «Αυτοδιαχείριση» ή αργότερα και κάποιος άλλος φορέας πνευματικών δικαιωμάτων.

  • Διαδικτυακή υποβολή ενυπόγραφης αίτησης.

  • Αυτόματη δημιουργία Ηλεκτρονικού Κωδικού Πληρωμής ΔΙΑΣ και αποστολή του εντύπου πληρωμής στο email του αιτούντα.

  • Αυτόματη εισαγωγή πληρωμών από το ΔΙΑΣ.

Σημειώνεται επίσης ότι μέσα από το σύστημα ο χρήστης «επιχείρηση» έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί με τον ίδιο ΑΦΜ, καθώς επίσης και να ακυρώσει αίτηση που δεν έχει πληρωθεί και να υποβάλει καινούργια.

Η εν λόγω εφαρμογή έχει τη δυνατότητα έκδοσης των απαραίτητων στατιστικών στοιχείων, καθώς και τη δημιουργία αρχείου επιχειρήσεων με τη σχετική άδεια.

 

Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της εν λόγο εφαρμογής, θα είναι η 6η Νοεμβρίου 2017.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με το αρμόδιο Τμήμα του Επιμελητηρίου στο τηλ.26410 74571 καθώς και αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα στο emailτης Υπηρεσίας contact@epimetol.gr .

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο Περίληψη διακήρυξης υπ. αριθμ. 4/31 Οκτ. 2017/ ΕΚΕΜΣ για την ανάδειξη αναδόχου στελέχωσης – λειτουργίας του ιχθυοπωλείου του ΕΚΕΜΣ και την προμήθεια με νωπά αλιεύματα των μονάδων του στρατού ξηράς που εδρεύουν στις ΠΕ Αττικής και Βοιωτίας.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter