Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ναυπακτίας

«Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ναυπακτίας»
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020»

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας (ΕΠΙΜ.ΑΙΤΩΛ,) ως εγκεκριμένος Συν-δικαιούχος, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτου δικαιούχο της πράξης, υλοποιεί μέρος της Πράξης με τίτλο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ναυπακτίας» , με Κωδικό ΟΠΣ 5034833, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Α. ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και τη συμμετοχή 134 επιχειρήσεων προχωρά στη δημιουργία δομής Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Ναυπάκτου. Η Πράξη αφορά στην υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων αναβάθμισης της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και οργάνωσης της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση

Ο Δήμος Ναυπακτίας αναλαμβάνει την υλοποίηση των ακολούθων παρεμβάσεων: τη μετατροπή κάποιων δρόμων σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας, ενώ απομακρύνονται τα σταθμευμένα οχήματα. Ο απελευθερωμένος από τα οχήματα δρόμος, αποδίδεται στους πεζούς, τόσο ως χώρος κίνησης, όσο και ως χώρος στάσης – ανάπαυλας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται γραμμικές ζώνες πρασίνου διαφόρων ειδών (μικρού-μεσαίου-μεγάλου ύψους, φυλλοβόλα – αειθαλή δέντρα).

Επιπλέον προβλέπεται η εγκατάσταση συστημάτων εξυπνης πόλης και βιώσιμης αστικής κινητικότητας όπως η παροχή ασύρματου δικτύου και πρόσβασης στο διαδίκτυο (freewifi), τηλεχειρισμού δημοσίων υποδομών και δικτύων (πλατφόρμα «έξυπνης» πόλης), «έξυπνης» ελεγχόμενης στάθμευσης, «έξυπνης» πληροφόρησης (οθόνες εξωτερικού χώρου και σύστημα διανομής περιεχομένου), «έξυπνων» πεζοδιαβάσεων και «έξυπνων» καθισμάτων.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας αναλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

α) την ανάδειξη ταυτότητας της εμπορικής περιοχής μέσω εργασιών επιχρωματισμού, τοποθετήσεων φωτιστικών, φυτοδοχείων, ανθοστηλών, μεταλλικής κατασκευής για την ανάρτηση των φυτών στις όψεις των κτιρίων και συστήματος αυτόματου ποτίσματος, ενώ προβλέπεται και η τοποθέτησης επιγραφών στις ωφελούμενες επιχειρήσεις,

β) την προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής μέσω μιας πλατφόρμας ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και μέσω της διαμόρφωσης ενός στρατηγικού σχεδιασμού αγοράς (μελέτη marketing).

Μέσω της αναβάθμισης του δημόσιου χώρου και της λειτουργίας ενός Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου αναμένεται να αναβαθμιστεί η λειτουργικότητα και η αισθητική της περιοχής, να οργανωθεί η οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Η εν λόγω δομή διαδραματίζει ρόλο παρόχου εμπορικών, σύγχρονων, τεχνολογικά άρτιων ΚΑΙ εξειδικευμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες , επισκέπτες, τουρίστες της περιοχής. Παράλληλα διαδραματίζει αναπτυξιακό ρόλο γιατί αναδεικνύει τις ικανότητες – δυνατότητες της περιοχής και ενθαρρύνει την ανάπτυξη της μικτής εμπορικής χρήσης (Ιδιωτικός τομέας με Δημόσιο) και κοινωνικό καθώς επενδύει στους ανθρώπους και στις επιχειρήσεις.

Οι παρεμβάσεις αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης της εμπορικής περιοχής που θα πραγματοποιηθούν σε αυτό θα οδηγήσουν στην περαιτέρω αξιοποίηση και ανάδειξή της ευρύτερης περιοχής, δεδομένης της υφιστάμενης τουριστικής και πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης.

Επιπλέον μέσω των συστημάτων έξυπνης πόλης αναμένεται,

  • μείωση των λειτουργικών δαπανών της πόλης (π.χ. έξυπνος οδοφωτισμός),
  • εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για βιώσιμη κινητικότητα και διαχείριση αποβλήτων,
  • αύξηση του τζίρου των καταστημάτων λόγω στοχευμένης προσέλκυσης επισκεπτών – καταναλωτών αλλά και λόγω μείωσης των εξόδων καθώς η προβολή και προώθησή τους οργανώνεται ώστε να γίνεται πλέον συλλογικά και όχι μεμονωμένα και τίθεται η βάση για μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των καταστηματαρχών της περιοχής.
  • Επιπρόσθετα παρακινούνται και οι λοιπές επιχειρήσεις να προβούν σε παρόμοιες εργασίες αναβάθμισης των καταστημάτων τους με ιδία μέσα.
  • Τέλος η εφαρμογή των έξυπνων συστημάτων οδηγούν στη δημιουργία βάσεων ανοικτών δεδομένων αναφορικά τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο για σκοπούς προβολής όσο και για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν την ίδια τη λειτουργία του Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου, διασφαλίζοντας περαιτέρω τη λειτουργικότητα και βιωσιμότητα της πράξης.

DOWNLOADS

Δείτε επίσης:

Διαγωνισμοί
ΥΠΟ έργο Marketing
ΥΠΟ έργο 8 : Loyalty

Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού με σκοπό την επιλογή αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών Προβολής και προώθηση εμπορικής περιοχής – Πρόγραμμα πιστότητας πελατών και λοιπών παροχών – υπηρεσιών της Πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ναυπακτίας», ΥΠΟ έργο 8, MIS (ΟΠΣ): 5034833

 

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τα παρακάτω επισυναπτόμενα αρχεία.

 

 


DOWNLOADS

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter