Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας είναι ιδρυτικός εταίρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων που ιδρύθηκε το 1996 με έδρα την Πάτρα και λειτουργεί έκτοτε ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης (ΕΦΔ), έχοντας διαχειριστεί με επιτυχία δράσεις του Β’ και Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΚΠΣ).

Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, ως ένας από τους εταίρους και ιδρυτικό μέλος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα (ΕΦΕΠΑΕ), διαχειρίστηκε δράσεις Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, όπως είναι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΕ ή ΕΠΑΝ ΙΙ), το Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων, καθώς και Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, με χωρική αρμοδιότητα τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο (ΕΣΠΑ 2014-2020), με την ίδια χωρική αρμοδιότητα, διαχειρίζεται, ως Ενδιάμεσος Φορέας και εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020 (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020)”, των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», «Πελοπόννησος 2014-2020» και «Ιόνια Νησιά 2014-2020», καθώς και του Πράσινου Ταμείου. Επίσης, διαχειρίζεται ως Φορέας Διαχείρισης την Δράση «Μεταφορικό Ισοδύναμο», η οποία χρηματοδοτείται από το εθνικό χρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ).

Σκοποί της εταιρείας:

  • Η υποβοήθηση εκσυγχρονισμού των μεταποιητικών βιομηχανικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, των τουριστικών και εμπορικών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την ενέργεια ή με το περιβάλλον καθώς και όλων των παρεμφερών επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή δράσης της εταιρείας.
  • Η αξιοποίηση των υποδομών των παραπάνω επιχειρήσεων με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας τόσο μεταξύ τους όσο και με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή και τρίτων χωρών.
  • Η διαχείριση και εκπροσώπηση κάθε πρωτοβουλίας ή προγράμματος οποιουδήποτε ελληνικού ή διεθνούς οργανισμού.
  • Η ανάληψη και στήριξη κάθε πρωτοβουλίας από την οποία μπορεί να βοηθηθεί η επιχειρηματική ανάπτυξη στης περιφέρειες όπου δραστηριοποιείται η Εταιρεία.
 

Επιμέρους στόχοι αυτής της προσπάθειας είναι:

  • η διάχυση της πληροφόρησης και η ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις δυνατότητες χρηματοδότησης επενδύσεων μέσω κοινοτικών και εθνικών δράσεων και προγραμμάτων.
  • η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση κοινοτικών και εθνικών δράσεων και προγραμμάτων προς όφελος των επιχειρήσεων
  • η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας
  • η ενίσχυση καινοτόμων επιχειρηματικών προσπαθειών
  • η συμβολή στην υιοθέτηση περιβαλλοντικά πιο φιλικών πρακτικών εκ μέρους των επιχειρήσεων

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://www.diaxeiristiki.gr/

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter