Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Sustainability Acceleration Programme του SDG House Greece

Το SDG House Greece, που αποτελεί τη νέα πρωτοβουλία του Orange Grove και της Ολλανδικής Πρεσβείας, ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το δεύτερο Sustainability Acceleration Programme, το εντατικό online πρόγραμμα εκπαίδευσης επιχειρήσεων σε εργαλεία και δεξιότητες για την ενσωμάτωση βιώσιμων πρακτικών στο επιχειρηματικό μοντέλο και τη λειτουργία τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες και ώριμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και startups, από όλους τους τομείς, που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τις βάσεις για να επιταχύνουν τη μετάβασή τους στη βιωσιμότητα (sustainability transition) προκειμένου, με απτά εργαλεία, να ενσωματώσουν τις αρχές του sustainability στις διαδικασίες τους, να συμμορφωθούν σύμφωνα με τις επερχόμενες νομοθετικές εξελίξεις, να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της αγοράς και των υποψήφιων επενδυτών καθώς και να προσελκύσουν το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό, ισχυροποιώντας τη θέση τους στην οικονομία.

Το Sustainability Acceleration Programme του SDG House Greece έχει διάρκεια 8 εβδομάδες και περιλαμβάνει διαδραστικά εργαστήρια από διεθνείς εκπαιδευτές για την ανάπτυξη ενός στρατηγικού πλάνου προσαρμογής και μετάβασης σε επιχειρηματικά μοντέλα που περιλαμβάνουν το στοιχείο της βιωσιμότητας σε όλες τις διαδικασίες και υποδομές της επιχείρησης, καθώς και στις αλυσίδες αξίας της. Μέσα από τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που προσφέρει, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες ενός sustainability transition, εξετάζοντας επιχειρηματικά μοντέλα, διλήμματα και βέλτιστες πρακτικές. Θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τα διάφορα πρότυπα, τους κανονισμούς και τις οδηγίες υποβολής εκθέσεων βιώσιμης ανάπτυξης προκειμένου να δημιουργήσουν από νωρίς ένα σχέδιο προετοιμασίας για τη συμμόρφωση τους. Ταυτόχρονα, θα κατανοήσουν πώς να σχεδιάσουν μία αποτελεσματική επικοινωνία με καθαρά μηνύματα και διαφάνεια προς την αγορά και ενδοεταιρικά, που θα προσελκύει τους σωστούς για την επιχείρηση πελάτες, ανθρώπινο δυναμικό και επενδυτές.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε ένα δυναμικό οικοσύστημα alumni entrepreneurs, ειδικών και συνεργαζόμενων οργανισμών από το διεθνές δίκτυο των SDG Houses και  του Orange Grove.

Για την υποβολή αιτήσεων επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://sdghousegreece.eu/sustainability-accelaration-call/

Επισυναπτόμενο αρχείο.

Προηγούμενο ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. e-δησεόγραμμα Τεύχος 210

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter