Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Διευκρινιστικές δηλώσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου προς ενημέρωση των μελών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

                                                                                                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αγρίνιο, 15 Νοεμβρίου 2017

 

 

Κατόπιν ερωτήσεων δημοσιογράφων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

  1. Επιθυμώ να υπενθυμίσω προς όλους, ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν υπογράφει κανένα απολύτως ένταλμα πληρωμής εξόδων του Επιμελητηρίου. Την αρμοδιότητα αυτή, έχει ο Οικονομικός Επόπτης, που διαχρονικά στο Επιμελητήριό μας, δεν έχει αρνηθεί την υπογραφή ποτέ.

  2. Ουδέποτε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και κανένα άλλο μέλος της διοίκησης, έλαβε έξοδα παράστασης, παρ’ότι στα περισσότερα Επιμελητήρια της χώρας είναι κάτι σύνηθες και παρ’ότι ο νέος επιμελητηριακός νόμος το επιτρέπει ρητά.

  3. Το ύψος των οδοιπορικών τα οποία καταβάλλονται στους μετακινούμενους, είτε είναι μέλη της διοίκησης, είτε συνεργάτες ή στελέχη του Επιμελητηρίου, καθορίζονται με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν ομόφωνες σύμφωνα με τους ισχύοντες κάθε φορά νόμους. Οι δε εντολές μετακίνησης αναρτώνται στη Διαύγεια και λαμβάνονται από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου ως εκτέλεση αποφάσεων του Δ.Σ., οι οποίες μέχρι τώρα ήταν ομόφωνες.

  4. Οφείλω να υπενθυμίσω ότι από την 1η Ιανουαρίου του έτους 2015, οι συνδρομές στο Επιμελητήριο δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά μόνο ανταποδοτικές. Υποχρεωτική είναι η πληρωμή του τέλους διατήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) στο οποίο υποχρεούνται να είναι εγγεγραμμένοι όλοι. Το δε ύψος του τέλους αυτού για κάθε τύπο Φυσικού ή Νομικού προσώπου καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση και δεν επιτρέπεται ο διακανονισμός.

    Όλα τα παραπάνω οφείλω να τα υπενθυμίσω στους συναδέλφους, προκειμένου να αποφεύγεται κάθε απόπειρα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.»

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Ενεργή Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας σε συνάντηση εργασίας στα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος Interreg Europe 2014-2020 με τίτλο « Rur@l SMEs » (8 και 9 Νοεμβρίου 2017).

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter