Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Εκδήλωση στο Επιμελητήριο για το πρόγραμμα «Digi-Retail» που αφορά στο λιανικό εμπόριο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγρίνιο 3 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση στο Επιμελητήριο για το πρόγραμμα «Digi-Retail»
που αφορά στο λιανικό εμπόριο.

Tο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και η Ένωση Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας πραγματοποίησαν από κοινού ενημερωτική εκδήλωση για τις επιχειρήσεις του κλάδου του λιανικού εμπορίου με θέμα για την παρουσίαση του προγράμματος «DIGI-RETAIL». Το πρόγραμμα έχει τεθεί σε εφαρμογή με δράσεις και ενισχύσεις που υποστηρίζουν την ανάπτυξη της εμπορικής επιχειρηματικότητας και στην εκδήλωση αναπτύχθηκαν αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις του Προγράμματος και της σχετικής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.
Η εκδήλωση πραγματοποίθηκε στην Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1, Αγρίνιο), την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 και οι επαγγελματίες που γέμισαν τον χώρο μπόρεσαν να πληροφορηθούν για πολύ εξειδικευμένες παραμέτρους του συγκεκριμένου προγράμματος, όπως οι παρακάτω:
Η δράση "digi-retail" αφορά στην «ψηφιακή ενίσχυση» επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου με στόχο: α) τη βελτίωση της εσωτερικής τους διαχείρισης και τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους, με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών κλπ. και β) την ψηφιακή ενίσχυση της εξωστρέφειας και την πρόσβαση σε νέα καταναλωτικά κοινά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την ηλεκτρονική τους προβολή και προώθηση. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν η υιοθέτηση ολοκληρωμένων διαδικασιών ψηφιακής λιανικής, η ηλεκτρονική τιμολόγηση, οι έξυπνες κάρτες, τα ηλεκτρονικά κουπόνια, η διαφήμιση μέσα από κοινωνικά δίκτυα, η διασύνδεση φυσικού και ηλεκτρονικού κόσμου μέσω smart tags, οι διαδραστικές οθόνες κ.α.. Στο πλαίσιο της δράσης «digi-retail» θα διαθέτουν πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους €100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθούν κατά 50% τεχνολογικές επενδύσεις ύψους €200 εκατ. ευρώ από επιχειρήσεις λιανικής.

Η υποβολή των επενδυτικών προτάσεων των επιχειρήσεων γίνεται με πλήρως αυτοματοποιημένες ηλεκτρονικές διαδικασίες για πλήρη διαφάνεια και ταχύτητα αποτελεσμάτων. Η διαδικασία αξιολόγησης είναι αυτόματη και συγκριτική, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και πραγματοποιείται ηλεκτρονικά από την 14η Ιανουαρίου 2011 έως την 15η Φεβρουαρίου 2011.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο τηλέφωνο 26410 74500.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter