Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Εκδήλωση της Knauf για την αντισεισμική συμπεριφορά των κτηρίων και την ενεργειακή αναβάθμιση υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και του ΤΕΕ τμήμα Αιτωλοακαρνανίας.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγρίνιο 5 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση της Knauf  για την αντισεισμική συμπεριφορά των κτηρίων και την ενεργειακή αναβάθμιση

Υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

και του ΤΕΕ τμήμα Αιτωλοακαρνανίας.

 

Η Knauf στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών προγραμμάτων I-SSB και  MESSIB καθώς και για την έγκαιρη ενημέρωση των τεχνικών της περιοχής μας διοργάνωσε εκδήλωση στο συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου με θέμα: Καινοτόμα Συστήματα Δόμησης και ο ρόλος τους στην Αντισεισμική Συμπεριφορά και Ενεργειακή Αναβάθμιση των Κτηρίων.

Η εκδήλωσε πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και του ΤΕΕ (Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας).

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής Εργοστασίου της Knauf  στο νομό μας κ. Χρήστος Γράβος ο οποίος επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι για το νομό μας, να στηρίξουμε την εφαρμογή των προϊόντων δόμησης απο γύψο ( γυψοσανίδες, έτοιμοι σοβάδες, συτήματα εσωτερικής και εξωτερικής θερμομόνωσης) στην κατασκευή νέων κτιρίων ή στην ανακαίνιση παλαιών αμόνωτων. Στον νομό μας χαρίς στην αφθονία φυσικού ορυκτού γύψου δραστηριοποιούνται οι τρείς μοναδικές εταιρείες σε όλη την Ελλάδα στην εξόρυξη και βιομηχανική αξιοποίηση του γύψου. Αν η κατά κεφαλήν  κατανάλωση των δομικών προϊόντων γύψου στην χώρα μας ανέβει στα επίπεδα όλων των προηγμένων χωρών, αυτόματα θα δημιουργηθούν ανάγκες για τουλάχιστον άλλες 1200 θέσεις εργασίας  που θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες διακόσιες.

Στη συνέχεια οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου και του ΤΕΕ κ.κ. Τσιχριτζής και Ρόκος απηύθυναν χαιρετισμούς στην εκδήλωση τονίζοντας τη σημασία του εγχειρήματος όχι μόνο για τους μηχανικούς της περιοχής αλλά ειδικά για τους πολίτες που καλό είναι να γνωρίζουν την τεράστια ωφέλεια που έχει για την οικονομική τους κατάσταση η χρήση ειδικών υλικών φιλικών προς το περιβάλλον που εξοικονομούν ενέργεια και δέχονται σημαντικά μικρότερη καταπόνηση σε περίπτωση σεισμού.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των ειδικών ομιλητών ανάμεσά τους των: Δρ. Μαρία Φούντη– Καθηγήτρια της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, διευθύντρια των Εργαστηρίου Ετερογενών Μειγμάτων και Συστημάτων Καύσης, Νίκου Μπουλούκου– διευθυντή πωλήσεων ενσακκισμένων προϊόντων της Knauf Γυψοποιϊα ΑΒΕΕ, Κωνσταντίνου Ριζάκου– Μηχανολόγου Μηχανικού, Δρ. Αθανάσιου Τριανταφύλλου-Καθηγητή του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Παν/μίου Πατρών και δρ Παναγιώτη Καρύδη– ομότιμου Καθηγητή του ΕΜΠ.

Να σημειωθεί ότι παρουσιάστηκε ο έλεγχος του συστήματος της ξηράς δόμησης από τον κ. Καρύδη σε πραγματικό σεισμό, ενώ ακολούθησε ζωηρότατος διάλογος με πλήθος ενδιαφερομένων που βρέθηκαν στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, με σειρά από ερωτήσεις και διευκρινήσεις αλλά και με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που έκλεισε και την όλη εκδήλωση.

Προηγούμενο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 7/2010

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter