EPIMELITIRIO 1502X1121 1
Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Εκδηλώσεις - Ημερίδες

Δείτε επίσης

Παρουσίαση με Θέμα: «Η Eurobank στηρίζει τις Μικρές Επιχειρήσεις & τους Ελεύθερους Επαγγελματίες»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Τα καταστήματα Eurobank Αγρινίου

σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

 

 

έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε παρουσίαση με θέμα

«Η Eurobank στηρίζει τις Μικρές Επιχειρήσεις & τους Ελεύθερους Επαγγελματίες»

Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη για την υποβολή προτάσεων στα προγράμματα του ΥΠΟΙΟ ΕΣΠΑ 2007-2013

 

που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009 και ώρα 20:00

στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1, στο Αγρίνιο.

Πρόσωπα επικοινωνίας
Γεράσιμος Παπαχρήστου, Διευθυντής Καταστήματος Eurobank, Πλατεία Δημοκρατίας 9, Τηλ: 26410-33564Επαμεινώνδας Πολύζος, Διευθυντής Καταστήματος Eurobank, Αναστασιάδη 3 & Βότση,Τηλ: 26410-46488Βασιλική Ντούλια, Διευθύντρια Καταστήματος Eurobank, Εθν. Οδός Αγρινίου-Αντιρρίου 47, Τηλ: 26410-57806

Ενημερωτική Εκδήλωση - Επιχειρηματικές Αποστολές (30/06/2008)

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ 2 : ΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΗΜΕΡΙΔΕΣ, WORKSHOPS – EVENT

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 893.768,67 €

 

ΜΕΤΡΟ : 2 «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟ-ΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ».


Το αντικείμενο τoυ παρόντος έργου αφορούσε την πραγματοποίηση εκδηλώσεων (εμπορικών εκθέσεων, συναντήσεων, ημερίδων κλπ.) για την προώθηση των προϊόντων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που έχουν έδρα στις επιλέξιμες περιοχές στην Ελλάδα και την Ιταλία καθώς και για την αμοιβαία γνώση των επιχειρήσεων αυτών.

Στόχος του έργου ήταν η ενίσχυση και εδραίωση εμπορικών συνεργασιών μεταξύ των ελληνικών και ιταλικών επιχειρήσεων και η προώθηση των αντίστοιχων προϊόντων, ιδίως στις αγορές του εξωτερικού, ούτως ώστε τα προϊόντα να τύχουν της προσοχής ξένων επιχειρηματιών, διερχόμενων τουριστών κλπ.


Επικεφαλής εταίρος στο έργο ήταν το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και ως εταίροι συμμετείχαν τα Επιμελητήρια Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρίντεζι.

Ο παράγοντας που επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τα προγράμματα διεθνοποίησης των επιχειρήσεων είναι το ελλιπές επίπεδο γνώσης των νέων αγορών και οι απαραίτητες προσπάθειες για τις εξαγωγές ή άλλες μορφές συνεργασίας με το εξωτερικό.Μέσω αυτού του έργου δόθηκε η ευκαιρία στις ΜΜΕ να κάνουν γνωστά τα προϊόντα τους με αποτελεσματικό τρόπο ακόμη και στις αγορές του εξωτερικού.


Η διάδοση της γνώσης των τυπικών προϊόντων των ελληνικών και ιταλικών ΜΜΕ στις αγορές του εξωτερικού θα παρακινήσει ορισμένες από τις επιχειρήσεις αυτές να προγραμματίσουν την εξαγωγή των προϊόντων αυτών.


Κατά την υλοποίηση του έργου οργανώθηκαν ειδικές εκδηλώσεις και επιλέχθηκαν χώροι συχνής διέλευσης, κυρίως ξένων, όπου δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην προβολή των προϊόντων των ελληνικών και ιταλικών ΜΜΕ.


Με τον τρόπο αυτό, οι τελευταίες είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές από τις νέες αγορές, εδραιώνοντας συνεπώς την ζήτηση των προϊόντων τους.


Στα πλαίσια του έργο το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, δεν ήταν επαρκώς εξοπλισμένο για τη φιλοξενία συναντήσεων και την υποδοχή αντιπροσωπειών. Η οργάνωση της αίθουσας συνεδριάσεων με την προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονων τελευταίας τεχνολογίας συνεδριακών συστημάτων, ήχου και εικόνας ήταν επομένως απαραίτητη προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.Πραγματοποίησε την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008 εκδήλωση στην οποία συναντήθηκαν επιχειρηματίες του Νομού με αλλοδαπούς επιχειρηματίες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για συνεργασία με επιχειρήσεις από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από το νομό μας, στα πλαίσια του έργου «Δειγματισμοί, Ημερίδες, Workshops» του προγράμματος INTERREG IIIA ΕΛΛΑΔΑ- ΙΤΑΛΙΑ 2000-2006. Οι αλλοδαποί επιχειρηματίες προέρχονταν από τις χώρες Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ρωσία και ο τομείς ενδιαφέροντος ήταν οι εξής : κατασκευές και κατασκευαστικά υλικά, τρόφιμα και ποτά, συσκευασμένο φαγητό, όσπρια, φρούτα, ψάρια, τυρί, ελαιόλαδο, ελιές, δημητριακά, ζαχαρώδη, ρύζι, έπιπλα. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν διμερείς προκαθορισμένες συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων στο μοντέλο B2B, με βάση τη ζήτηση και την προσφορά επιχειρηματικών προτάσεων. Οι συναντήσεις έλαβαν χώρα το απόγευμα της πρώτης μέρας αφού παρουσιάστηκε το σχέδιο και οι στόχοι της συνάντησης στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και συνεχίστηκαν το πρωί της επόμενης μέρας. Στόχος ήταν η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή από εκπροσώπους εταιρειών και οργανισμών και η παρουσίαση συγκεκριμένων ενεργειακών προϊόντων, συστημάτων, τεχνολογιών και υπηρεσιών.

 

DOWNLOADS

ΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟΙ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ-WORKSHOPS

Φορολογικό Πανόραμα 2008 (1/3/2008)

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ 3: ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – FORMAZIONE PER DIFFUSIONE DEL KNOW HOW

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 604.408,39 €

 

ΜΕΤΡΟ : 1 «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΡΕΥΝΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ»

 

Το έργο «Κατάρτιση για τη Διάδοση της Τεχνογνωσίας» ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Πρίντεζι.

 

Πραγματοποιήθηκαν τρείς (3) σεμιναριακοί κύκλοι για τη διάδοση της τεχνογνωσίας. Άμεσα ωφελούμενοι από τα σεμινάρια ήταν οι ΜΜΕ που δραστηριοποιούνταν στον τομέα της μεταποίησης – διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, οι οποίες αποτελούν και τη βάση της οικονομικής δραστηριότητας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Κατά συνέπεια άμεσα ωφελούμενες ήταν οι επιχειρήσεις όλων των τομέων της οικονομίας (εμπόριο, υπηρεσίες, τουρισμός, μεταφορές), διότι αναπτύσσονται σαν επακόλουθο της ανάπτυξης του αγροτικού τομέα στη συγκεκριμένη περιοχή.

 

Τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν ήταν :

 1. Σεμινάριο Κατάρτισης

  “Διαδικασία διεθνοποίησης των ΜΜΕ: στόχοι, στρατηγικές και χρήσιμα εργαλεία για την ανάπτυξη των εξαγωγών, με ιδιαίτερη αναφορά στα εργαλεία πληροφορικής, τηλεματικής και ηλεκτρονικού εμπορίου.”

  Το έργο κατάρτισης είχε ως στόχο να παράσχει στις Μ.M.Ε. στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας (Ελλάδα) και του Πρίντιζι (Ιταλία) τη δυνατότητα περαιτέρω οικονομικής ανάπτυξης, αποσκοπώντας στην κάλυψη της ευρείας καθυστέρησης όσον αφορά την εξοικείωση με τις πρακτικές της διεθνοποίησης, και μέσω της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών ηλεκτρονικού εμπορίου.

  Σκοπός του σεμιναρίου κατάρτισης ήταν επίσης οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τα επαγγελματικά προσόντα που απαιτούνται για τη δημιουργία και την ανάπτυξη των απαραίτητων μέσων για τη διεθνοποίηση σε όλους τους τομείς παραγωγής και εμπορίου προκειμένου να ανταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά.

 2. Σεμινάριο Κατάρτισης

  “Εξειδίκευση στην οργάνωση και διαχείριση επιχειρήσεων εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics), στη μεταφορά επιβατών, εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων”.

  To έργο είχε ως στόχο να προσφέρει στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της επιμελητηριακής υποστήριξης (logistics) και των μεταφορών καθώς και σε παραπλήσιους με αυτούς τομείς στην Αιτωλοακαρνανία (Ελλάδα) και στην περιοχή του Πρίντιζι (Ιταλία) μια ευκαιρία ανάπτυξης από πλευράς οργάνωσης και διαχείρισης.

  Η ιδέα για αυτό το σεμινάριο κατάρτισης προήλθε από το συλλογισμό ότι η επιμελητεία διαδραματίζει πλέον βασικό ρόλο στην υποστήριξη των ανταγωνιστικών στρατηγικών των επιχειρήσεων, έχοντας καταστεί απαραίτητο εργαλείο και για τα οικονομικά συστήματα λιμένων. Το σεμινάριο διακρίνεται για τη οργανωτική του δομή καθώς σε αυτό συμμετέχει, πέρα από τους καθηγητές, και ένας μεγάλος αριθμός εξωτερικών συνεργατών ειδικών/συμβούλων που έχουν διακριθεί στον τομέα των μεταφορών και της επιμελητείας, τόσο Ιταλοί όσο και Έλληνες, οι οποίοι, από τη μια πλευρά, προσφέρουν στους εκπαιδευόμενους το απαραίτητο διδακτικό υλικό και το σύνολο των απαραίτητων μεθοδολογικών εργαλείων και, απ’ την άλλη, φέρνουν στην αίθουσα διδασκαλίας ορισμένες από τις κορυφαίες εμπειρίες που έχουν σημειωθεί στον τομέα αυτό.

 3. Σεμινάριο Κατάρτισης

  “Σεμινάριο επιμόρφωσης για επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τομέα της φιλοξενίας, της εστίασης και των σκαφών αναψυχής”

  Η προετοιμασία του ατόμου-επαγγελματία της επιχείρησης (του επιχειρηματία και/ή των πιο στενών συνεργατών του) σε βαθμό ώστε να είναι σε θέση να επιδείξει ένα επίπεδο υπεροχής στην υποδοχή τουριστών, εγγυώμενος την ενσωμάτωση γνώσεων με τις οποίες καλείται να ερμηνεύσει και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας διαρθρωμένης και ενημερωμένης πελατείας, με τη βοήθεια πολιτικών μάρκετινγκ που απαιτούνται για την κατανόηση των απαιτήσεων των πελατών στην Αιτωλοακαρνανία (Ελλάδα) και στην επαρχία του Πρίντεζι (Ιταλία).

  Χαρακτηριστικό του σεμιναρίου κατάρτισης ήταν η παρέμβαση που επιχειρήθηκε σε τρεις κλάδους οι οποίοι έχουν στενή σχέση με τον τομέα του τουρισμού αλλά και η οργανωτική δομή του η οποία βασίζεται σε διδασκαλία από καθηγητές και εξωτερικούς Έλληνες ειδικούς συμβούλους, οι οποίοι προσέφεραν στους εκπαιδευόμενους το διδακτικό υλικό και το σύνολο των μεθοδολογικών εργαλείων που απαιτούνται. Οι τρόποι διδασκαλίας αποτέλεσαν συνάρτηση των επιδιωκόμενων εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων και βασίζονταν στην αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων, όπως συζητήσεις με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και πληροφοριών, αλλά στην ανάλυση των θεμάτων που έχουν αναπτυχθεί, με επισκέψεις για μελέτη και σύντομη άσκηση σε μια εξειδικευμένη δομή σε έναν από τους τομείς ενδιαφέροντος.
Φορολογική Ημερίδα (23/11/2007)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio, neque qui velit. Magni dolorum quidem ipsam eligendi, totam, facilis laudantium cum accusamus ullam voluptatibus commodi numquam, error, est. Ea, consequatur.
2ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου (9-11/5/2008)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio, neque qui velit. Magni dolorum quidem ipsam eligendi, totam, facilis laudantium cum accusamus ullam voluptatibus commodi numquam, error, est. Ea, consequatur.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter

espa