Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Ενημέρωση δραστηριοτήτων τουρισμού (ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, λοιπών καταλυμάτων) σχετικά με την επιτακτική λήψη μέτρων για πρόληψη της νόσου των λεγεωναρίων δεδομένης και της πανδημίας COVID-19.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

         Αγρίνιο, 22 Ιουνίου 2020

 

Ενημέρωση δραστηριοτήτων τουρισμού (ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων

δωματίων, λοιπών καταλυμάτων) σχετικά με την επιτακτική λήψη μέτρων για πρόληψη

της νόσου των λεγεωναρίων δεδομένης και της πανδημίας COVID-19.

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του για την ανάγκη γνώσης του ενημερωτικού υλικού και επιτακτικής λήψης μέτρων για την πρόληψη της νόσου των λεγεωναρίων από τα συστήματα νερού στις μονάδες του κλάδου του Τουρισμού.

 

Αφορά όλα τα δίκτυα νερού (ανθρώπινης κατανάλωσης, κατιονιστήρες-ντους, κολυμβητικές δεξαμενές, σιντριβάνια, δίκτυα άρδευσης με σταγδην, συστήματα παραγωγής αεροσταγονιδίων-ψεκασμού, υδρόψυκτα συστήματα κλιματισμού, κλπ).

Το γεγονός ότι στα περισσότερα ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και τουριστικές επιχειρήσεις, τα δίκτυά τους είναι αχρησιμοποίητα πέραν του οκταμήνου είτε λόγω του ότι είναι εποχιακής λειτουργίας είτε λόγω του ότι έμειναν κλειστά λόγω των μέτρων της πανδημίας αυξάνει την πιθανότητα αποικισμού των δικτύων νερού από λεγεωνέλλα.

 

Επίσης μέτρα θα πρέπει να ληφθούν και για όλα τα συστήματα κλιματισμού για αποφυγή μετάδοσης ιών και μικροοργανισμών μέσω του αναπνευστικού συστήματος.

 

Επισυνάπτουμε σχετικές Οδηγίες και την ισχύουσα νομοθεσία περί ελέγχου δικτύων νερού και αρχεία λήψης μέτρων πρόληψης αερογενώς μεταδιδόμενων ιογενών και άλλων λοιμώξεων αναπνευστικού συστήματος από τη χρήση κλιματιστικών.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο Πρόσκληση Επιλογής Στελεχών Υποστήριξης του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Συνδικαιούχου της Πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ναυπακτίας».

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter