Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Ενημέρωση περί βιομηχανικού και τεχνολογικού πάρκου στη Λευκορωσία (GREAT STONE INDUSTRIAL PARK).

 Σας ενημερώνουμε ότι στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας λειτουργεί επιτυχώς το διεθνές βιομηχανικό πάρκο υψηλής τεχνολογίας Great Stone Industrial Park (https://en.industrialpark.by/), αποτέλεσμα διμερούς λευκορωσικής και κινεζικής συνεργασίας. Ειδικότερα, οτίτλοςτουπάρκουείναι “Eco-Friendly Multinational Industrial Platform with Comfortable Business and Living Environment”.

Το Πάρκο βρίσκεται 25 χιλιόμετρα έξω από το Μινσκ, όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθούν χώροι παραγωγής και κατοικίες, γραφεία, εμπορικά και ψυχαγωγικά συγκροτήματα, οικονομικά και ερευνητικά κέντρα. Στην πραγματικότητα, χτίζεται μια σύγχρονη διεθνής οικολογική πόλη με έμφαση στις ανταγωνιστικές καινοτόμες βιομηχανίες με υψηλό εξαγωγικό δυναμικό.

Κάθε επιχείρηση, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης, μπορεί να έχει ως φορολογική έδρα το Βιομηχανικό Πάρκο. Στους επενδυτές προσφέρονται προς ενοικίαση ή πώληση, οικόπεδα με όλη την απαραίτητη μηχανική και μεταφορική υποδομή, επικοινωνίες, δίκτυα και σημεία σύνδεσης για το σχεδιασμό και την κατασκευή εγκαταστάσεων. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις μπορούν να νοικιάσουν έτοιμες εγκαταστάσεις παραγωγής, εξοπλισμένες με όλες τις απαραίτητες υποδομές.

Σε περίπτωση ενδιαφέροντος από ξένες επιχειρήσεις, η Πρεσβεία της Λευκορωσίας εκφράζει την ετοιμότητά της να παράσχει κάθε βοήθεια για τη δημιουργία συνεργασιών δικτύωσης με το Βιομηχανικό Πάρκο “Great Stone”, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης διμερών διαδικτυακών εκδηλώσεων σε διάφορους κλάδους της οικονομίας.

Σύμφωνα με το πληροφοριακό υλικό, η Λευκορωσία κατετάγη 32η μεταξύ 176 χωρών όσον αφορά στο δείκτη ανάπτυξης τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών (ITU 2017), βελτιώνοντας τη θέση της από την 42η που είχε καταταγεί το 2010.

Παραθέτουμε συνημμένως σχετικό δελτίο τύπου στην αγγλική, όπου αναφέρονται όλες οι πτυχές λειτουργίας του βιομηχανικού πάρκου σε σχέση με το θεσμικό πλαίσιο που το διέπει.

Ενημερωτικό υλικό, το οποίο μας απέστειλε η εδώ Πρεσβεία της Λευκορωσίας, μπορείτε να αντλήσετε από αυτό τον σύνδεσμο https://dropmefiles.com/7a93p

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το παρακάτω επισυναπτόμενο αρχείο.

Πηγή: ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Έρευνα DIHK σχετικά με τις ελλείψεις πρώτων υλών και τα εμπόδια στην τροφοδοσία αγοράς των γερμανικών επιχειρήσεων.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter