Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

«Εξαιρετική παρουσία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και των επιχειρήσεων μελών του στην 82η ΔΕΘ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

             ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ        

 Αγρίνιο, 19  Σεπτεμβρίου  2017

  «Εξαιρετική παρουσία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

 και των επιχειρήσεων μελών του στην 82η ΔΕΘ»

  

 Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων συνεχίζοντας τις στοχευμένες ενέργειες εξωστρέφειας, αναβάθμισης της ταυτότητας, της διεθνούς εικόνας των Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων και ανάδειξης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των  προϊόντων Αριστείας της Αιτωλοακαρνανίας, συμμετείχε στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 Η ΔΕΘ,  με 82 χρόνια ιστορίας, αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της οικονομικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Ελλάδας με διεθνή ακτινοβολία. Σε μια περίοδο στην οποία η χώρα μας αναζητά την έξοδο από την ύφεση, η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας και η ενδυνάμωση των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών προς όφελος της Ελληνικής και Τοπικής Οικονομίας αποτελεί μονόδρομος και κυρίως στόχος κάθε αναπτυξιακού φορέα. 

 Με έντονο επιχειρηματικό χαρακτήρα και σημαντικό το διεθνές στοιχείο, τιμώμενη χώρα την Κίνα, 1.500 εκθέτες έναντι 1.015 της περσινής διοργάνωσης και με δυναμική παρουσία 50 Επιμελητήριων από όλη τη χώρα με 360 επιχειρήσεις, η φετινή διοργάνωση αναδεικνύεται ως η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, με τα ποσοτικά και ποιοτικά μεγέθη να είναι σημαντικά βελτιωμένα. Με τις διεθνείς συμμετοχές να προέρχονται από 18 χώρες (Κίνα, Κύπρος, Σλοβακία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Νότια Αφρική, Αρμενία, Ινδονησία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Ινδία, Ουκρανία, Σερβία, Ρωσία, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτος και Ιράν) και την εμπορική επισκεψιμότητα να αυξάνεται κατακόρυφα, ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των επιχειρήσεων για δημιουργία συνεργασιών στην εγχώρια αγορά αλλά κυρίως ανταποκρίνεται στην αυξανομένη ανάγκη για εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών επιχειρήσεων κάθε κλάδου.

 Κατά τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ, πλήθος ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών, εκπρόσωπων θεσμικών φορέων και επισκεπτών, τίμησαν με την παρουσία τους το άρτιο και καλαίσθητο περίπτερο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και των επιχειρήσεων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης και του περίπτερου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Ράπτης υποδέχθηκαν στο περίπτερο του Νομού μας πλήθος επισήμων όπως, το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Αντώνη  Παπαδεράκη, τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ.Δημήτριο Μάρδα, αντιπροσωπεία Επιμελητηρίων με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, καθώς και εκπροσώπους της Κινέζικης, Πολωνικής και Ρωσικής αντιπροσωπείας που εντυπωσιάστηκαν από την ποικιλία και την ποιότητα των εκθεμάτων των επιχειρήσεων, την καινοτομία στη συσκευασία των προϊόντων και την μοναδικότητα των γεύσεων της πλούσιας γης και θάλασσας της Αιτωλοακαρνανίας.

 Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης στελέχη του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας και των Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων συμμετείχαν στο πρόγραμμα b2b match making program που διοργάνωσε η Enterprise Greece Trade and Invest πραγματοποιώντας δεκάδες στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις, θέτοντας τις βάσειςνέων επιχειρηματικών συνεργασιών, μελλοντικών εξαγωγικών δραστηριοτήτων και νέων αναπτυξιακών δράσεων.

 Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συνδιοργάνωσε παράλληλα δυο δράσεις επιχειρηματικής προβολής και προώθησης των Αιτωλοακαρνάνων επιχειρηματιών. Η πρώτη σε συνεργασία με το Τμήμα Προώθησης Εμπορίου και Επενδύσεων της Πολωνικής Πρεσβείας στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία αντιπροσωπεία Αιτωλοακαρνάνων επιχειρηματιών επισκέφτηκε το Πολωνικό Περίπτερο και συναντήθηκε με Πολωνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις και η δεύτερη, στηρίζοντας τη δράση προβολής προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο περίπτερο που ήταν αφιερωμένο στις παραδοσιακές γεύσεις Ελλάδας, συλλέγοντας προϊόντα από επιχειρηματίες του Νομού καθώς και οργανώνοντας με  αντιπροσωπεία επιχειρηματιών του Επιμελητηρίου μας γαστρονομική παρουσίαση.

          Στην εν λόγω πολύ σημαντική έκθεση, συμμετείχαν από την Αιτωλοακαρνανία οι παρακάτω επιχειρήσεις:

 

 ·         Πασιόπουλος ΑΕΒΕ – ΟΥΖΟ ΠΕΛΑΔΑ

 Παρασκευή και πώληση οινοπνευματωδών ποτών.

 ·         Αφοί Στέφου & ΣΙΑ Ε.Ε.

 Παραδοσιακό αυγοτάραχο & καπνιστό χταπόδι.

 ·         Στεργιάννη Δήμητρα – Τζίφρης Γαλακτοκομικά

 Γαλακτοκομικά Προϊόντα.

 ·         Κτήμα Κάκκαβος ΙΚΕ

 Ελαιοκομικά προϊόντα & Φυσικό Ανεπεξέργαστο Αλάτι Μεσολογγίου

 ·         XIROS ΑΛΑΤΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΙΚΕ

 Φυσικό Ανεπεξέργαστο Αλάτι Μεσολογγίου

 ·         Νταουντάκης Στυλιανός του Ελευθερίου – Λευκός Σ.Ν.

 Ελαιοκομικά προϊόντα.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο «NOSTOS 2017» Έκθεση & Φόρουμ για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter