Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 8ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2008. ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

 Επέκταση της χορήγησης δανείων  για επιχειρηματίες που επλήγησαν από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008. Μεγάλη η συμβολή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας  στην εξέλιξη αυτή.

 

 Θετική εξέλιξη για τους επιχειρηματίες της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από το σεισμό της 8ης Ιουνίου αποτελεί η απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών να επεκταθεί η παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τις Τράπεζες για τη χορήγηση δανείων για κεφάλαια κίνησης και λοιπές πιστωτικές διευκολύνσεις σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες των νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, τόσο χρονικά όσο και σε περισσότερες περιοχές.

 

Συγκεκριμένα για το νομό μας το μέτρο αφορά πλέον σε επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν ανεξάρτητα από την έδρα της επιχείρησης στα διοικητικά όρια,όχι μόνο των Δήμων που είχαν ενταχθεί με την πρώτη απόφαση δηλαδή των Δήμων Αγγελοκάστρου, Αγρινίου, Αιτωλικού, Αστακού, Μεσολογγίου, Οινιαδών και Φυτειών αλλά πλέον και των Δήμων Αλυζίας, Αμφιλοχίας, Ανακτορίου, Αντιρρίου, Αποδοτίας, Αρακύνθου, Θέρμου, Θεστιέων, Ινάχου, Μακρυνείας, Μεδεώνος, Μενιδίου, Ναυπάκτου, Νεάπολης, Παλαίρου, Παναιτωλικού, Παραβόλας, Παρακαμπυλίων, Πλατάνου, Πυλλήνης, Στράτου, και Χάλκειας.

 

Επίσης σημειώνεται ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων και επαγγελματιών που είναι οριοθετημένες σε όλες τις παραπάνω περιοχές μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλοντα στα πιστωτικά ιδρύματα με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 15.05.2009, ενώ οι υποβληθείσες αιτήσεις που δεν εξετάστηκαν λόγω μη ένταξης αρχικά στις οριοθετημένες περιοχές εξετάζονται χωρίς την εκ νέου υποβολή αιτήματος.

 

Πρόκειται για μια αναμφίβολα, πολύ θετική εξέλιξη για τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής στην οποία αποδεδειγμένα είχε μεγάλη συμμετοχή και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας δια του Προέδρου του κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή μέσα από μια σειρά από εισηγήσεις και υπομνήματα προς τους αρμοδίους αλλά και μέσω της εκπεφρασμένης του γνώμης για το θέμα σε πάρα πολλές εκδηλώσεις και fora.

 

                                                                                    ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Προηγούμενο Furnima-13η Διεθνής Έκθεση Μηχανημάτων,Πρώτων Υλών,Εργαλείων,Υλικών & Εξοπλισμού Επιπλοποιίας.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter