Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Επιτυχημένη η Ημερίδα για τα απόβλητα των ελαιοτριβείων στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

                                  

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

         Αγρίνιο  13  Ιουνίου 2012

 

Ημερίδα για τα απόβλητα των ελαιοτριβείων στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

  Μια πολύ σημαντική εκδήλωση για ένα φλέγον θέμα όπως τα απόβλητα των ελαιοτριβείων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Εκτός από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Επιστημονικό Πάρκο Πάτρας και το ΙΤΕ/ΕΙΧΗΜΥΘ. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο τω διακρατικών προγραμμάτων STinno και SWAM.
  Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντίνος Μπόκας που έκανε ειδική αναφορά στο περιβαλλοντικό πρόβλημα που υπάρχει από τα απόβλητα των ελαιοτριβείων, όχι μόνο στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και σε όλη τη χώρα. Όπως ανέφερε «το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συνεχώς συνεργάζεται με φορείς και ερευνητικά κέντρα για να μπορέσει να βρει βιώσιμες και οικονομικά συμφέρουσες λύσεις για τα μέλη του, αλλά και για την αειφορία γενικότερα», εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά του για το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη προσέλευση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
  Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Άρης Τηλιγάδας που εξέφρασε τη στήριξη του Επιμελητηρίου του στις προσπάθειες του αντίστοιχου της Αιτωλοακαρνανίας, κάτι που όπως είπε «θα οδηγήσει στο να λύσουμε τα κοινά προβλήματα των μελών μας, αλλά και στα προβλήματα του φυσικού μας περιβάλλοντος». Το Δήμο Αγρινίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος για την Αγροτική Ανάπτυξη κ. Π. Τζαμαλής.
  Η συζήτηση διήρκεσε μέχρι το μεσημέρι με προσκεκλημένους καθηγητές-ερευνητές από τη Φιλανδία και την Αγγλία αλλά και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και την Διεύθυνσης Υδάτων Δυτικής Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
  Το απόγευμα έγινε προγραμματισμένη επίσκεψη σε ελαιοτριβείο της Αμφιλοχίας όπου και αναλύθηκε μελέτη της λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων ελαιοτριβείου με τεχνητό υγροβιότοπο, ενώ με την ολοκλήρωση των εισηγήσεων έγινε εποικοδομητική συζήτηση με ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, εκπροσώπους του τομέα του ελαιολάδου, με περιφερειακές αρχές, επιχειρήσεις και άλλους σχετικούς φορείς.


 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Προηγούμενο Περίληψη Διακήρυξης Αριθμ.5935/12 για την προμήθεια «Ενδοσκόπια – Συσκευές και Όργανα Χειρουργείου», στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου « ΧΑΤΖΗ-ΚΩΣΤΑ».

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter