Η κυπριακή παραγωγή μελιού προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από άνθη και εσπεριδοειδή, ενώ δεν περιλαμβάνει καθόλου τα κωνοφόρα (πεύκο, έλατο). Συνεπώς, τα μέλια που κυριαρχούν στην κυπριακή αγορά είναι εκείνα με έντονα γλυκιά γεύση, λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε σάκχαρα, σε αντίθεση με τα μέλια με πικρή επίγευση (όπως της καστανιάς), τα οποία είναι εισαγόμενα και λιγότερο δημοφιλή. Κυριότερες κυπριακές ποικιλίες μελιού είναι το θυμαρίσιο μέλι και το μέλι πορτοκαλιάς ενώ στην αγορά κυκλοφορεί ευρέως το «μέλι ποικίλης ανθοφορίας» το οποίο συνήθως αποτελεί μίξη των παραπάνω ανθέων.
Επισυναπτόμενο αρχείο.