Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Η Δυτική Ελλάδα Τιμώμενη Περιφέρεια στη FRESKON.

Η Δυτική Ελλάδα Τιμώμενη Περιφέρεια
στη FRESKON

Στη φετινή διοργάνωση της Freskon είναι τιμώμενη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία μέσα από την εκθεσιακή της συμμετοχή θα αναδείξει τα υψηλής διατροφικής αξίας φρούτα και λαχανικά του τόπου, με σκοπό να τα προωθήσει σε αγορές του εξωτερικού, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά, στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει αναπτύξει και για τη φετινή χρονιά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμμετοχής σε εκθέσεις αγροδιατροφικού ενδιαφέροντος σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιδοτώντας επιχειρήσεις του κλάδου ώστε να αναπτύξουν την εξωστρέφειά τους και να προωθήσουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της ‘Ολυμπιακής Γης.

Η Δυτική Ελλάδα καλύπτει το βορειοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου και το δυτικό της Στερεάς Ελλάδας, αποτελούμενη από εύφορες περιοχές με το μεγαλύτερο υδάτινο δυναμικό στη χώρα που προστατεύεται από διεθνείς κανόνες για το φυσικό περιβάλλον. Οι κατάλληλες εδαφο-κλιματολογικές συνθήκες της περιφέρειας εξασφαλίζουν την παραγωγή εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων που ξεχωρίζουν τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά.

Στην εκθεσιακή συμμετοχή της Περιφέρειας, θα πάρουν μέρος αντιπροσωπευτικές επιχειρήσεις από τις περιφερειακές ενότητες των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, όπου μέσω των εκπροσώπων τους, θα συμμετάσχουν σε προκαθορισμένες συναντήσεις με εν δυνάμει αγοραστές του προγράμματος hosted buyers της Freskon.

Στόχος όλων των προσπαθειών που αναπτύσσει η Περιφέρεια είναι να αποτελέσει η ενασχόληση, με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, επιχειρηματική επιλογή και όχι μόνο, ανάγκη για επιβίωση. Η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, η ανάδειξη των ιδιαίτερων τοπικών αγροτικών προϊόντων ποιότητας, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η ενθάρρυνση για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα αποτελούν το κύριο μέλημα για τη δημιουργία μιας ισχυρής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον αγροτικό τομέα.

Προηγούμενο Επιχειρηματικές συναντήσεις  με την ιταλική εταιρεία EURO HOLSTEIN SRL 3-4-5- MAIOY 2023.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter