Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Νέες αναπτυξιακές προοπτικές από την συμμετοχή του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας στο Yaght Med Festival 2013 και στο συνέδριο της Ένωσης Επιμελητηρίων της Ιταλίας με θέμα ¨Ανάπτυξη Οικονομία & Θάλασσα¨ στην Gaeta της Ιταλίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

 

         Αγρίνιο, 26 Απριλίου  2013

 

Νέες αναπτυξιακές προοπτικές από την συμμετοχή του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας στο Yaght Med Festival 2013 και στο συνέδριο της Ένωσης Επιμελητηρίων της Ιταλίας με θέμα ¨Ανάπτυξη Οικονομία & Θάλασσα¨ στην Gaeta της Ιταλίας.


 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, εκπροσωπούμενο από το Γενικό Γραμματέα κ. Κωστικόγλου Σωκράτη και το στέλεχος κ. Ρόμπολα Γεώργιο, συμμετείχε στο Yaght Med Festival 2013 μετά από πρόσκληση του παν-ιταλλικου Φόρουμ  προώθησης της Οικονομίας μέσω δράσεων που συνδέονται με τη Θάλασσα και την Ένωση Επιμελητηρίων της Ιταλίας. Η πρόσκληση  αποτελεί συνέχεια της στενής συνεργασίας που υπάρχει εδώ και χρόνια ανάμεσα στα Επιμελητήρια κυρίως της Απουλίας και της Αιτωλοακαρνανίας, που στόχο έχουν την ανάπτυξη των περιοχών μας και την στήριξη των επιχειρήσεων και των προϊόντων τους.

Το Yaght Med Festival  2013 θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα ναυτικά σαλόνια που λαμβάνει χώρα στην γειτονική Ιταλία. Οργανώνεται από το Επιμελητήριο της Λατίνας  σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Λάτσιο, το Δήμο της Γκαέτα , τον Οργανισμό Λιμένος της Cittavechia, του Φιουμιτσινο & της Γκαετα, της Ένωσης Επιμελητηρίων της Λάτσιο, του Επιμελητηρίου της Ρώμης. Η Διεθνής αυτή έκθεση της Οικονομίας της θάλασσας χαρακτηρίζεται ως ένα καινοτόμο μοναδικό μοντέλο που ενώνει περιοχές & δραστηριότητες που σχετίζονται τόσο με τους τομείς και κλάδους που παραδοσιακά συνδέονται με την θάλασσα όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, η αλιεία, ναυταθλητισμός, η εκπαίδευση, οι λιμενικές εγκαταστάσεις και οι μεταφορές, όσο και αυτούς που συνδέονται με την ανάπτυξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων , την τέχνη, την ιστορική και πολιτιστική κληρονομία.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του παν-ιταλικού Φόρουμ  προώθησης της Οικονομίας της θάλασσας οπού είχε την δυνατότητα να εκθέσει τοπικά προϊόντα, αναδεικνύοντας την πλούσια ποικιλία,  την διατροφική αξία και την υψηλή ποιότητα των  προϊόντων  που παράγονται και τυποποιούνται  στο νόμο Αιτωλοακαρνανίας.

Στα πλαίσια του Yaght Med Festival  2013 έλαβε χώρα  το 1ο συνέδριο  του παν-ιταλικού Φόρουμ  προώθησης της Οικονομίας της θάλασσας όπου το Επιμελητήριο μας είχε την τιμή να είναι επίτιμος καλεσμένος και να συμμετέχει σε διαφορά τραπέζια εργασίας εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε μια μεγάλη διαβούλευση που στόχο είχε να βρεθούν κοινοί δρόμοι και να ωριμάσουν δράσεις που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη των κλάδων που σχετίζονται με την θάλασσα.

Κυρίως όμως το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας καλέστηκε από το προεδρείο του παν-ιταλικού Φόρουμ  προώθησης της Οικονομίας της θάλασσας στο Διοικητικό συμβούλιο τους. Εκεί και αφού έγινε ιδιαίτερη μνεία στην φιλοξενία που είχε πέρυσι η αντιπροσωπεία του ΦΟΡΟΥΜ όταν βρέθηκε στην περιοχή μας στα πλαίσια της κοινής δράσης «Το πέρασμα των Ινδιών», προτάθηκε  και έγινε ομόφωνα αποδεκτό το  Επιμελητήριο μας  να γίνει το πρώτο επίτιμο μέλος του παν-ιταλικού Φόρουμ  από την χώρα μας και ένα από τα πρώτα Επιμελητήρια  της Μεσόγειου μαζί με άλλα πέντε (Κωνσταντινούπολη από Τουρκία, Λισαβόνα & Φάρο από την Πορτογαλία, Νίκαια από την Γαλλία, Καζαμπλάνκα από το Μαρόκο),  δημιουργώντας παράρτημα  στην Αιτωλοακαρνανία. Παράλληλα έγινε και η επίσημη παρουσίαση της αφίσας – χάρτη – ημερολογίου της Ρεγκάτας ¨Ραντεβού στην Αδριατική¨ οπού οι διοργανωτές τιμώντας την Αιτωλοακαρνανία είχαν ορίσει ως τερματισμό το λιμάνι της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ανανεώνοντας το ραντεβού της κοινής ιστιοπλοϊκής δράσης ¨το πέρασμα των Ινδιών¨ στα νερά του Ιονίου (Αστακός – Μεσολόγγι).

Το Επιμελητήριο παραβρέθηκε επίσης  και στην συνάντηση εργασίας της Ένωσης Επιμελητηρίων της Ιταλίας με θέμα Αναπτυξιακές προοπτικές – θάλασσα & Οικονομία ένα βήμα εξόδου από την κρίση. Οπού βγήκαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα πάνω στις αναπτυξιακές δυνατότητες που έχουν οι επιχειρηματικοί κλάδοι που εμπλέκονται με την Θάλασσα και τον θετικό αντίκτυπο που μπορούν να έχουν στην τοπική αλλά και στην εθνική Οικονομία, στην ανεργία, και στην αύξηση του Α.Ε.Π.

Μετά από τρεις μέρες συμμετοχής σε μια εξαιρετική διοργάνωση το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας γυρίζει πίσω έχοντας στης αποσκευές του ώριμες πλέον προτάσεις και δράσης συνέργειας που ανοίγουν έναν νέο αναπτυξιακό ορίζοντα  στην Αιτωλοακαρνανία. Ο πήχης πλέον είναι ψηλά και καλούμαστε όλοι από θέση ευθύνης, φορείς και επιχειρήσεις,  να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνεται να αναπτυχτούμε σε ένα τομέα στον οποίο έχουμε τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα και   μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές.  

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Περίληψη διακήρυξης υπ’αρ.7918 – Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter