Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Νέοι κανόνες για εξαγωγές στη μεγάλη Βρετανία χρήση της σήμανσης UKCA – τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις.

Η Μεγάλη Βρετανία αποχώρησε από την ΕΕ και ως εκ τούτου υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις θα διαθέτουν τα προϊόντα τους στην συγκεκριμένη αγορά. Η σήμανση UKCA (UK Conformity Assessed) αποτελεί την νέα σήμανση για προϊόντα που θα εξάγονται στην Μεγάλη Βρετανία (Αγγλία, Ουαλία και Σκωτία). Η σήμανση καλύπτει τα περισσότερα προϊόντα που απαιτούσαν προηγουμένως τη σήμανση CE και, όπως το σήμα CE, αποδεικνύει ότι τα προϊόντα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και απαιτήσεις. Οι ελληνικές εταιρείες θα πρέπει να είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν τη σήμανση UKCA από την 1η Ιανουαρίου 2023 για τα περισσότερα προϊόντα, αν και προτείνετε η χρήση της σχετικής σήμανσης UKCA το συντομότερο δυνατό.

Επισημαίνεται ότι προβλέπεται εξαίρεση για ιατρικά και σχετικά τεχνολογικά προϊόντα, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιούν τη σήμανση UKCA έως την 1η Ιουλίου 2023.

 Σχετικές αναλυτικές πληροφορίες και βίντεο:

Πηγή: Enterprise Greece

Προηγούμενο Πρόσκληση Νο 3/2022 Υποβολής Προσφορών για ανάθεση Υπηρεσιών ενεργειών δημοσιότητας στα πλαίσια της υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου 2: Σχεδιασμός, Εκπαίδευση, Πιλοτική Λειτουργία και Δημοσιότητα για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter