Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας τιμώμενη περιοχή στο «PANE NOSTRUM 2012» Διεθνές Φεστιβάλ Ψωμιού.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

         Αγρίνιο  19 Σεπτεμβρίου  2012

 

Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας τιμώμενη περιοχή στο «PANE NOSTRUM 2012»

Διεθνές Φεστιβάλ Ψωμιού.

 

Επιστρέφει από 20 έως 23 Σεπτεμβρίου το Διεθνές Φεστιβάλ Ψωμιού, "PANE NOSTRUM",  που για δωδέκατη χρονιά πραγματοποιείται στη Senigallia (Marche-Ανκόνα), αναγνωρισμένο ως ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που αναδεικνύουν τα μέρη και τα άριστα προϊόντα της ιταλικής και όχι μονο οινογαστρονομίας.

Ψωμιά και αρτοποιήματα σε όλα τα σχήματα και τις γεύσεις, που προέρχονται όπως πάντα, από όλη την Ιταλία, καθώς και από πολλές περιοχές του εξωτερικού, φτιαγμένα με αρχαία γνώση και αλχημεία στοιχείων (γη, νερό, αέρας, φωτιά, χέρια, υπομονή), θα πρωταγωνιστούν σε ένα τετραήμερο "λευκής τέχνης".

Τέσσερις έντονες ημέρες ταξιδιού σε διάφορα μήκη και πλάτη μίας τροφής που ενώνει τους πολιτισμούς όλου του κόσμου. Τέσσερις ημέρες αρωμάτων και τελετουργιών, γνώσης, παράδοσης και γεύσης στη Βελούδινη παραλία που θα περιλαμβάνουν υπαίθριους φούρνους και αρτοποιούς εν δράση στην πλατεία μπροστά στο κοινό, δωρεάν μαθήματα αρτοποιίας για ενήλικες και παιδιά, ένα "τσουβάλι" ψωμιά από όλη την Ιταλία και την Ευρώπη: Liguria, Σικελία, Lazio (άρτος του Genzano), Umbria (άρτος του Terni), Τοσκάνη (Marocca di Casola και Testarolo), Val Gardena (Alto Adige), Marche, τις τρεις αδελφοποιημένες πόλεις Sens (Γαλλία), Lorrach (Γερμανία) και Chester (Μεγάλη Βρετανία). 

Μετά από πρόσκληση των Διοργανωτών του Δήμου Senigallia και  του Επιμελητηρίου της Ανκόνα, να παραβρεθεί ως τιμώμενη περιοχή στο Φεστιβάλ ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας αντένα του Enterprise Europe Network αναπτύσσοντας την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων,  σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιιών Νομού Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχει με αντιπροσωπεία  4 αρτοποιών, αναδεικνύοντας την πλούσια σε συνταγές Αρτοποιημάτων  παράδοση του τόπου μας, αφηγούμενος της ιστορία των γιαγιάδων και των παππούδων μας μέσα από το γαστρονόμικο αυτό ταξίδι πλάθοντας κουλούρια τσουρέκια τυρόψωμα και άλλα αρτοποιήματα της Αιτωλοακαρνανικής γης. Παράλληλα δίνεται και η δυνατότητα σύσφιξης σχέσεων μεταξύ των αρτοποιών του Νομού μας με τους αρτοποιούς των άλλων χωρών, με στόχο την περαιτέρω συνεργασία σε μελλοντικές δράσεις εξωστρέφειας, τεχνογνωσίας και ανάπτυξης του επιχειρείν που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος μας στην δύσκολη αυτή συγκυρία.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Διακήρυξη υπ’αριθ.20/2012 , που αφορά ΑΝΟΙΚΤΟ διαγωνισμό για την προμήθεια του είδους «Οπτικοακουστικός εξοπλισμός», για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter