Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Ο Οδικός Χάρτης Πνευματικής Ιδιοκτησίας του ICC Ελλάς.

Ο Οδικός Χάρτης  Πνευματικής Ιδιοκτησίας

του ICC Ελλάς

 

Το ICC Ελλάς αναγνωρίζοντας τη σημασία των άυλων περιουσιακών στοιχείων (ευρεσιτεχνίες, εμπορικά σήματα, πνευματικά δικαιώματα, προσωπικά δεδομένα κλπ.) στον 21ο αιώνα, τα οποία σύμφωνα με μια μελέτη της Ocean Tomo αποτιμώνται στο 84% της συνολικής αξίας του δείκτη S&P 500, διαπίστωσε ότι ο αριθμός των παραγόμενων τίτλων στην Ελλάδα είναι πολύ περιορισμένος και συνέδεσε τα ανωτέρω με τους χαμηλούς δείκτες ανάπτυξης της χώρας μας στην τεχνολογία, στην παραγωγή αλλά και στο διεθνές εμπόριο.

 

Έχοντας σαν στόχο την έξοδο από τη στασιμότητα, το ICC Ελλάς δημιούργησε την Επιτροπή Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΙ), την οποία στελέχωσε με ανώτατα στελέχη και επιφανείς επαγγελματίες του τομέα και της ανέθεσε τη σύνταξη ενός κειμένου αρχών ή Οδικού Χάρτη, ο οποίος καταγράφει τη σημερινή κατάσταση, συγκρίνει τις επιδόσεις της Ελλάδας με αυτές άλλων χωρών και αναζητά λύσεις, ιδιαίτερα στο θέμα των κινήτρων στους πανεπιστημιακούς και της μεταφοράς τεχνολογίας.

 

Ο Οδικός Χάρτης είναι πλέον στην τελική του μορφή και ήρθε η στιγμή για να τον δώσουμε στη δημοσιότητα (μπορείτε να τον κατεβάσετε σε μορφή PDF και εδώ).

 

Στην Επιτροπή Διανοητικής Ιδιοκτησίας του ICC Ελλάς, υπό την Προεδρία του κ. Δημήτρη Κουζέλη, συμμετέχουν οι κ.κ. Μάγκυ Αθανασιάδη, Νικόλαος Βερνίκος, Σωκράτης Βερτελής, Μανώλης Βλαχογιάννης, Γιάννης Γεωργόπουλος, Πέτρος Δούκας, Δώρα Ζάχου, Βασιλική Λυκογιώργου,Αλέξανδρος Λιούμπης, Δάφνη Παπαδοπούλου, Γιάννης Σκουληκάρης, Θάνος Σταματόπουλος & Πρόδρομος Τσιαβός.

Προηγούμενο Προγραμματισμός συμμετοχής του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO GREECE & OENOTELIA 2020».

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter