Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Πρωταγωνιστής το Αιτωλοακαρνανικό Αυγοτάραχο της εταιρείας «ΣΤΕΦΟΣ & Σια Ε.Ε.» σε Διεθνές Ντοκιμαντέρ με τίτλο “Foodmakers go global” με την συνέργεια του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

                                                                                                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αγρίνιο, 30 Νοεμβρίου 2017

 

 

Πρωταγωνιστής το Αιτωλοακαρνανικό Αυγοτάραχο

της εταιρείας «ΣΤΕΦΟΣ & Σια Ε.Ε.» σε Διεθνές Ντοκιμαντέρ με τίτλο

“Foodmakers go global”

με την συνέργεια του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Τηλεοπτικό Κανάλι ARTE, συνεχίζοντας τη στρατηγική προώθησης των Αιτωλοακαρνανικών προϊόντων και ανάδειξης της Αιτωλοακαρνανίας ως προορισμό Εναλλακτικού τουρισμού, στήριξε τη συμμετοχή του Αιτωλοακαρνανικού Αυγοτάραχου και της εταιρείας «Στέφος & Σια Ο.Ε.» στα πλαίσια Διεθνούς Ντοκιμαντέρ με τίτλο “Foodmakers go global”.

Το FOODMAKERS GO GLOBAL βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής από το Ευρωπαϊκό Τηλεοπτικό Κανάλι ARTE. Πρόκειται για τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ 5 επεισοδίων με θεματολογία τρόφιμα αριστείας και εκείνους που τα παράγουν σε συνδυασμό με τα περιβαλλοντολογικά και πολιτιστικά στοιχεία της κάθε περιοχής. Κάθε επεισόδιο θα είναι αφιερωμένο σε υψηλής ποιότητας τρόφιμα όπως, τυρί, ζυμωμένο λάχανο, ψωμί, αυγοτάραχο, ζυμαρικά και θα αναδεικνύεται ο πλούτος της βιοποικιλότητας και πανίδας της κάθε περιοχής καθώς και τα πολιτιστικά στοιχεία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την παραγωγή των προϊόντων και την τοπική γαστρονομική κουζίνα. Παράλληλα, οι μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων από την Ευρώπη και την Ασία που παράγουν τα ίδια τρόφιμα συναντήθηκαν, στα πλαίσια των δράσεων του σεναρίου, ανταλλάσοντας τεχνογνωσία και μυστικά με στόχο να καινοτομήσουν και να βελτιώσουν το τελικό προϊόν καθώς και να δημιουργήσουν συνθήκες αναγνωρισιμότητας και ανάδειξης των περιοχών παραγωγής.

Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες στην περιοχή της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού και στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας. Εκπρόσωποι της επιχείρησης «Στέφος & Σια Ε.Ε.» ταξίδεψαν στην Ιαπωνία οπού ήρθαν σε επαφή με τοπικούς παραγωγούς αυγοτάραχου/karasumi (στα Ιαπωνικά), έδωσαν συνεντεύξεις τύπου στα Τοπικά μέσα Ενημέρωσης, συμμετείχαν σε B2B συναντήσεις, προωθώντας το νόμο Αιτωλοακαρνανίας ως προορισμό γαστρονομικού Τουρισμού και παραγωγής του Αυγοτάραχου, προϊόν αριστείας της Αιτωλοακαρνανίας και άλλων τυποποιημένων προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων όπως Ελιές & Ελαιόλαδο, Τσίπουρο & Ούζο, Μέλι καθώς και Ανθό Αλατιού.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Διακήρυξη Νο 33/ΚΔ/2017 της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΒΕΕ (ΕΑΣ) για την εκποίηση εκρηκτικών υλών.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter