Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Στις 16 & 17 Ιουνίου η έκθεση Smart Cities 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στις 16 & 17 Ιουνίου η έκθεση Smart Cities 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο

Για δύο ημέρες, Παρασκευή και Σάββατο, στις 16 & 17 Ιουνίου 2023, στο Ζάππειο Μέγαρο θα «χτυπάει η καρδιά» των «έξυπνων» πόλεων, στην πρώτη Έκθεση Smart Cities στην Ελλάδα. Μίας ολοκληρωμένη πρότασης επικοινωνίας και ανάδειξης των ωφελειών και των προοπτικών ανάπτυξης των ελληνικών πόλεων από την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και των σύγχρονων μεθόδων ανάπτυξης και διοίκησης.

Η Έκθεση Smart Cities 2023, μαζί με τα ομώνυμα Συνέδρια και Εκδηλώσεις που περιλαμβάνει, αποσκοπεί στην δημιουργία θεσμικού, αυτοδιοικητικού και επιχειρηματικού σημείου αναφοράς για τις «Έξυπνες Πόλεις» και την Αστική Ανάπτυξη στην Αθήνα. Για τον σκοπό αυτό θα συμμετάσχουν, πέραν των Εταιρειών, Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι, Φορείς, Οργανισμοί Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση των επισκεπτών για σειρά θεμάτων που είναι κρίσιμοι παράγοντες ανάπτυξης στο ελληνικό αστικό, περιαστικό και αγροτικό οικοσύστημα.

Οι βασικοί τομείς ενδιαφέροντος θα αφορούν σε τομείς που έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη των σύγχρονων ελληνικών πόλεων όπως: Τεχνολογίες, Εφαρμογές Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών, Εφαρμογές 5G / FTTH, Data Centers, Mobile Technologies, Κυβερνοασφάλεια, Ενέργεια, Ηλεκτρική Ενέργεια, Έξυπνη Μετακίνηση, Αστικές Αναπλάσεις, Έργα Υποδομών, Μεταφορές και City Logistics, Οδικοί Άξονες, Αειφόρος Ανάπτυξη, Ανακύκλωση, Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προγράμματα και σειρά άλλων σημαντικών τομέων.

Στην Έκθεση Smart Cities, η οποία θα πλαισιωθεί από το ομώνυμο Συνέδριο της Teamworks, θα διοργανωθούν παράλληλες Ημερίδες και Ειδικές Παρουσιάσεις από Εταιρείες, Οργανισμούς, Φορείς για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των Επισκεπτών. Παράλληλα με την Έκθεση Smart Cities διοργανώνεται το Συνέδριο Infonation για τον Ψηφιακό Πολιτισμό και Τουρισμό, όπως και οι ειδικές εκθεσιακές ενότητες «5G Cities» και «Smart Home».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Έκθεσης θα απονεμηθούν τιμητικά Βραβεία Smart Cities σε πρόσωπα της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, όπως και σε Φορείς με σημαντικές υλοποιήσεις ψηφιακών έργων και υποδομών ανάπτυξης.

Παράλληλα με την Έκθεση, τα Συνέδρια και τις παράλληλες εκδηλώσεις προετοιμάζονται :

  • Ο διαδικτυακός τόπος mysmartcities.gr, ο οποίος θα απευθύνεται σε όλο το φάσμα του κόσμου της Αυτοδιοίκησης και των Περιφερειών, των Φορέων και των Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον σημαντικό αναπτυξιακό τομέα της χώρας.
  • To ψηφιακό και έντυπο μηνιαίο περιοδικό Smart Cities στο οποίο θα παρουσιάζονται ελληνικές και διεθνείς προτάσεις και υλοποιήσεις αστικής, περιαστικής και περιφερειακής ανάπτυξης σε συνδυασμό με την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών και υπηρεσιών, σύγχρονων κατασκευαστικών και τηλεπικοινωνιακών υποδομών και φυσικά ανάδειξη των προσώπων που είναι πίσω από επιτυχημένα έργα και υλοποιήσεις «Έξυπνων Πόλεων».
  • Η ετήσια ψηφιακή και έντυπη έκδοση Smart Cities, η οποία αποσκοπεί να είναι το σημείο αναφοράς για τις επιτυχημένες ψηφιακές και αναπτυξιακές υλοποιήσεις σε Δήμους και Περιφέρειες και βήμα των λειτουργών της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Η έκθεση 2023 διοργανώνεται υπό την αιγίδα των:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΕΚΔΔΑ, ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΕΔΕ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΓ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», ΕΒΕΑ, ΕΒΕΠ, ΕΛΛΗΝΟ-ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΕΛΛΗΝΟ-ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ELEVATE GREECE.

Επίσης, με την υποστήριξη των:

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΕΠΕ), ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΠΒΕ), ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΚΕΕ), ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.

Προηγούμενο Περιοδική έκδοση του Γραφείου ΟΕΥ Μόσχας με ειδήσεις οικονομικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος από ΜΜΕ του Ουζμπεκιστάν (Απρίλιος 2023).

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter