Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Οι προκλήσεις των μικρών επιχειρήσεων σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Αγρίνιο, 28 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Οι προκλήσεις των μικρών επιχειρήσεων σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον»

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Ράπτης συμμετείχε στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών με Θέμα «Οι προκλήσεις των μικρών επιχειρήσεων σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον».

 Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η τεχνητή νοημοσύνη, οι χρηματοδοτήσεις αλλά και η πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων.

  Για να μπορέσει να επιτευχθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων θα πρέπει να υπάρξει  πρόσβαση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην χρηματοδότηση, καθότι η έλλειψη πόρων  και η έλλειψη ρευστότητας στην μετά  covid εποχή εμποδίζει τις μικρές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας  και να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.  

Η προσπάθεια για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης με έμφαση την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια απαιτεί την στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με νέες Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες, γιατί οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις  αποτελούν την κύρια βάση της οικονομίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επισυναπτόμενα αρχεία:

Προηγούμενο Ε.Ε.Α. : Βήμα στους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές που μετέχουν στις ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter