Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Συνάντηση εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Αγρίνιο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

         Αγρίνιο, 12 Ιουλίου 2018

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΤΙΚΗΣ

κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

 

Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Αγρίνιο. Πιο συγκεκριμένα, από την πλευρά του Επιμελητηρίου παρευρέθηκαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Βασίλειος Σπυρόπουλος, κα. Περσεφώνη Μελαχρή και κ. Ταξιάρχης Σούζας.

Μεταξύ άλλων θεμάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό της Αιτωλοακαρνανίας, συζητήθηκε και το θέμα  της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Μεσολογγίου με τα νησιά του Ιονίου.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου ανέλυσαν στον Υπουργό τα πολλαπλά οφέλη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, τόσο για την πόλη του Μεσολογγίου όσο και για το σύνολο του Νομού και κατέστησαν σαφές ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για την υλοποίηση του παραπάνω έργου. Αναλυτικότερα, ενημέρωσαν τον Υπουργό ότι η σύνδεση θα συμβάλλει κατά κύριο λόγο στην αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας του Νομού, καθώς θα ανοίξουν νέοι εμπορικοί δίαυλοι ανάμεσα στη Δυτική Ελλάδα, τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι το λιμάνι του Μεσολογγίου να μετατραπεί σε κέντρο του διακομιστικού εμπορίου ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, αφού θα το προσεγγίζει πλήθος εταιρειών από τις περιοχές που βρίσκονται στη Β. Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους. Η αύξηση αυτή της εμπορικής δραστηριότητας θα συντελέσει άρδην και στην τουριστική ανάπτυξη των περιοχών με σημαντικά οικονομικά οφέλη τόσο για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, όσο και για τα νησιά του Ιονίου.

Ο Υπουργός από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα αδειοδοτήσει άμεσα τη γραμμή, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός σε όλες τις ενέργειες του Επιμελητηρίου για την υλοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Μεσολογγίου με τα νησιά του Ιονίου.

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Περίληψη προκήρυξης πλήρωσης τριών (3) θέσεων τακτικού Δ.Ε.Π. βαθμίδας επίκουρου καθηγητή του τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων- Μεσολόγγι της σχολή διοίκησης & οικονομίας του Τ.Ε.Ι. δυτικής Ελλάδας.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter