Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας επίτιμος προσκεκλημένος της Ιταλικής και της Ευρωμεσογειακής Assonautica στο “1ο Ναυτικό Σαλόνι της Βενετίας”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αγρίνιο,  2 Ιουλίου  2017

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας επίτιμος προσκεκλημένος της Ιταλικής και της Ευρωμεσογειακής Assonautica στο «1ο Ναυτικό σαλόνι της Βενετίας» (18-23 Ιουνίου 2019)

 Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας,επιμένοντας στην στρατηγική στοχευμένων δράσεων εξωστρέφειας, συμμετείχε στο «1ο Ναυτικό Σαλόνι της Βενετίας» (http://www.salonenautico.venezia.it/ ) ως επίτιμος προσκεκλημένος  της Ιταλικής και της Ευρωμεσογειακής Assonauticaμε στόχο την προώθηση των προϊόντων αριστείας του αγροδιατροφικού κλάδου του νομού μας.

             Η έκθεση ήταν αφιερωμένη στη ναυσιπλοΐα με τη συμμετοχή τοπικών, εθνικών και διεθνών φορέων και  πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό “Arsenale” της Βενετίας, σύμβολο της εξουσίας και της στρατιωτικής δύναμης της Βενετσιάνικης Δημοκρατίας και η καρδιά της ναυτικής βιομηχανίας της.

Το «1ο Ναυτικό Σαλόνι της Βενετίας» κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις με προσέλευση 27.000 επισκεπτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ανθρώπων της Θάλασσας, των Βενετσιάνων ιστορικών Θαλασσοπόρων και οραματιστών και αποδείχτηκε σημείο αναφοράς για το κόσμο της ιστιοπλοΐας, της ναυτικής τέχνης αλλά και της γαστρονομίας, χάρη στην διπλή εμπορική και πολιτιστική του φύση.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων που περιλάμβανε το «1ο Ναυτικό Σαλόνι της Βενετίας»,  το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχε σε 2 γαστρονομικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της Διεθνούς δράσης “CambusadelAssonauticanelMediterraneo” με στόχο την προώθηση και την εξωστρέφεια των προϊόντων του Αγροδιατροφικού τομέα των Ελληνικών και των Ιταλικών προϊόντων σε ένα γαστρονομικό πάντρεμα που άφησε στους επισκέπτες τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Η φέτα, η γραβιέρα, το τσαλαφούτι και η τυροκαυτερή των οικογενειών  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, το γιαούρτι και οι κρέμες ΤΖΙΦΡΗΣ σε πάντρεμα με το γλυκό φράουλα και Βύσσινο της κας ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ («Ο κήπος των εσπερίδων») και τα μέλια της οικογένειας ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ (“TheHoneyHive”), οι ελιές, το πατέ ελιάς και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της ΓΑΙΑ και της ΗΛΙΔΑ, το καπνιστό χταπόδι, το αυγοτάραχο της εταιρείας ΣΤΕΦΟΣ, τα τσίπουρα και τα ούζα της ΠΟΤΟΠΟΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, του ΤΡΙΚΕΝΕ και της οικογένειας ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΕΛΑΔΑ), μαζί με την δροσερή Μαλαγουζιά και το βραβευμένο SyrahMerlot του κτήματος ΠΑΠΑΘΑΣΟΠΟΥΛΟΥ («ΠΕΤΡΙΝΟ ΧΩΡΙΟ»), ικανοποίησαν και απογείωσαν γευστικά και τους πιο εκλεκτούς και απαιτητικούς ουρανίσκους επισκεπτών απ’ όλα τα μέρη του κόσμου.

Επίσης το Επιμελητήριό μας συμμετείχε σε δυο ημερίδες με θέμα: «Καινοτόμες Τεχνολογίες και δυνατότητες για μια ασφαλή Ναυσιπλοΐα» και «Πιστοποίηση και κανόνες Ναυσιπλοΐας: Απλούστευση των κανόνων μέσω πιστοποίησης των ναυσιπλόων και των διαδικασιών που απαιτούνται»  που διοργάνωσε το Επιμελητήριο της Βενετίας και η Ιταλική Assonautica. Ανακοινώθηκε και η ίδρυση Κέντρου Μελετών της Assonautica Italiana με έδρα το Επιμελητήριο της Βενετίας και την Assonautica Βενετίας που θα  υποστηρίξει τη Ναυσιπλοΐα από τεχνικής, επιστημονικής και οικονομικής άποψης, κέντρο στο οποίο έχουν ήδη προσχωρήσει Πανεπιστήμια, Ιδρύματα και εμπορικά Επιμελητήρια κατά μήκος όλης την Μακροπεριφέρειας της Αδριατικής & του Ιονίου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας σε όλους τους επιχειρηματίες που συμμετείχαν, στηρίζοντας με τα προϊόντα τους τη Διεθνή γαστρονομική δράση,  επιβραβεύοντας για άλλη μια φορά τη στρατηγική εξωστρέφειας ως βασική επιλογή και δρόμο για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας.

  ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

photo1
photo1

photo2
photo2

Προηγούμενο Διακήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού υπ. αριθμ. 02/2019, για τον δρόμο της ΕΡΓΟΣΕ-ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ/ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter