Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με θέση ευθύνης στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα που παράγει καινοτομία και δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην οικονομία της περιοχής σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

      Αγρίνιο, 10 Φεβρουαρίου 2021

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με θέση ευθύνης

στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα που παράγει καινοτομία και

δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην οικονομία της περιοχής σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής επισκέφθηκετις εγκαταστάσεις της «Δυτική Εργολαβική», εταιρείας που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από δύο Αγρινιώτες (Αφοί Γιωτόπουλοι), εδρεύει στο Αγρίνιο και η οποία συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα “CuraPods”.

 

Στόχος του προγράμματος είναι η κατασκευή κινητών μονάδων εντατικής θεραπείας σε πολύ σύντομο χρόνο. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αυτό, στοχεύει να απαντήσει στην ανάγκη ανταπόκρισης του συστήματος υγείας σε συνθήκες πίεσης και κρίσεων λόγω της υπεραύξησης κρουσμάτων από υγειονομικές λοιμώξεις μέσω της μετατροπής κοντέινερ, εντός μιας εβδομάδας, σε υπερσύγχρονες πιστοποιημένες μονάδες εντατικής θεραπείας αρνητικής πίεσης που μπορούν να μετακινηθούν και να τοποθετηθούν όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, αποσυμπιέζοντας το σύστημα υγείας.

 

Την χρηματοδότηση της κεντρικής μελέτης την ανέλαβε το WorldEconomicForum και το σχεδιασμό της μελέτης, ο διάσημος σχεδιαστής CarloRattiσε συνεργασία με πολλές εταιρείες, ο οποίος παρουσίασε την δυναμική αυτή και συνεχώς εξελισσόμενη καινοτόμα μελέτη.

 

Το πρόγραμμα αυτή την στιγμή αναπτύσσεται σε χώρες όπως η Ιταλία, ο Καναδάς, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πλέον και στην Ελλάδα με κατασκευαστικό και μελετητικό βραχίονα τη «Δυτική Εργολαβική».

 

Η «Δυτική Εργολαβική» συμμετέχει στο πρόγραμμα τόσο σε μελετητικό επίπεδο όσο και στο άμεσα κατασκευαστικό, τροποποιώντας κομμάτια της μελέτης, εναρμονίζοντας και αναβαθμίζοντας το τελικό προϊόν βάση των ελληνικών κανονισμών και συνθηκών του Ελληνικού υγειονομικού συστήματος.

 

Οι εταιρίες, που σε παγκόσμιο επίπεδο συμμετέχουν στο πρόγραμμα “CuraPods” κατασκευάζοντας τις καινοτόμες αυτές κινητές μονάδες εντατικής θεραπείας, συμμετέχουν σε αυτή τη δυναμική εξελισσόμενη ανοιχτή ερευνητική μελέτη με σκοπό την ανάπτυξη και κατασκευή κινητών νοσοκομείων, με χρονική απόκριση εγκατάστασης μιας εβδομάδας, απαντώντας σε αδυναμίες των υγειονομικών συστημάτων και σε ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες όπου και αν διαμορφωθούν αυτές σε παγκόσμια κλίμακα.

 

Μετά από μια πολύ δυναμική χορηγία της KAIZENGAMINGINTERNATIONALLTD (Stoiximan), το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την κατασκευή των τριών πρώτων πρωτοτύπων κινητών μονάδων εντατικής θεραπείας οι οποίες εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα. Το δε επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι προπαρασκευαστικές συζητήσεις ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει το πρώτο κινητό νοσοκομείο με δυνατότητα εγκατάστασης σε όλη την επικράτεια.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, εντυπωσιάστηκε από την καινοτόμα αυτή διαδικασία και πραγματικά εξήρε την προσπάθεια της εταιρείας που σε πολύ δύσκολες συνθήκες για την οικονομία, δείχνει ότι η καινοτομία και η ανταγωνιστικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να επιτευχτεί παντού όταν υπάρχουν ανήσυχοι και δημιουργικοί άνθρωποι του επιχειρείν όπως οι αδελφοί Γιωτόπουλοι.

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο Πρόσκληση υποβολής προσφορών για το έργο του ΝΑΤΟ με θέμα «Hardware Support and Software License & Renewal of Exisiting Licenses and Procurement of New Licenses» (RFQ-CO-115370-HSSR).

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter