Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στα «Θεσμοφόρια» στο Μουσείο Ακρόπολης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

                                                    

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

         Αγρίνιο  29 Μαΐου  2013

 

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στα «Θεσμοφόρια» στο Μουσείο Ακρόπολης

 

  Με 29 επιχειρήσεις συμμετείχε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο τριήμερο εκδηλώσεων για την αναβίωση του αρχαίου γυναικείου αγροτικού θεσμού, των «Θεσμοφορίων», στο Μουσείο της Ακρόπολης, που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το τριήμερο 24, 25 &26 Μαΐου.

Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης από τον Υπουργό κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ενώ η κυβερνητική εκπροσώπηση περιελάμβανε ακόμα την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα που αμφότεροι χαιρέτισαν το τριήμερο των εκδηλώσεων. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης κ. Δημήτριος Παντερμαλής, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς και η Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών Δρ. Αικατερίνη Καμηλάκη- Πολυμέρου.

Ακολούθησε, κατά την πρώτη μέρα Παρασκευή, γευσιγνωσία των τοπικών αγροτικών προϊόντων ποιότητας από όλες τις Περιφέρειες, οι οποίες παρουσίασαν τα «Καλάθια Αγροτικών Προϊόντων» τους που αποτελούνται από αντιπροσωπευτικά τοπικά προϊόντα. Στη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκε έκθεση των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Ακρόπολης. Επίσης έλαβε χώρα Επιστημονικό Συνέδριο για την αναβίωση του αρχαίου γυναικείου αγροτικού θεσμού και τον ρόλο της γεωργίας στην εξέλιξη της κοινωνίας, όπως και τις νέες προοπτικές, ακολούθησαν ομιλίες από το χώρο της Αρχαιολογίας, της Ιστορίας, της Κοινωνιολογίας και της Επιστήμης Τροφίμων και ολιγόλεπτη παρουσίαση για το «Καλάθι» των αγροτικών προϊόντων της κάθε Περιφέρειας. Γεγονός που επαναλήφθηκε και κατά την τρίτη μέρα των εκδηλώσεων, Κυριακή 26 Μαΐου. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της δράσης «Ελληνικό Πρωινό» από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο καθώς και παρουσίαση της «παλέτας Κυκλαδίτικων τυριών» και ποικιλιών Ελληνικών τυριών συνοδεία τοπικών κρασιών.

Όπως προαναφέρθηκε, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας είχε πολυπληθή και συντονισμένη εκπροσώπηση την οποία ανέλαβε το στέλεχος του Επιμελητηρίου κ. Γ. Ρόμπολας. Να σημειωθεί ότι και στο γεύμα των εγκαινίων αλλά και στις γευσιγνωσίες και τις παρουσιάσεις των δράσεων του Ελληνικού πρωινού και των Κυκλαδίτικων προϊόντων ο αριθμός των  παρευρεθέντων υπερέβη τους  300, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή όχι μόνο με τα προϊόντα που τους προσφέρθηκαν, αλλά και με τις επιχειρήσεις από το νομό μας που συμμετείχαν μέσω του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Από την περιοχή μας συμμετείχαν στο σημαντικό αυτό τριήμερο εκδηλώσεων, ανά κλάδο προϊόντων, οι παρακάτω επιχειρήσεις ενισχύοντας έτσι την εξωστρέφειά τους:

Αποστάγματα/Οίνος: Ποτοποιία Δυτικής Ελλάδος-Σωτηρίου Δημήτρης του Βασιλείου – Παπαθανασόπουλος Κώστας Σπυρίδωνα (Το Πέτρινο χωριό )- Αφοί Τρικενέ Ο.Ε – Θέστια Ε.Π.Ε – Ν & Ν Γρίβας Ο.Ε.    

Τυροκομικά – Γαλακτοκομικά: Παπαθανασίου Α.Β.Ε.Ε. – Τυροκομική Αμφιλοχίας Μπουτσώλη Α.Β.Ε.Ε. – Καρούσος  Σταύρος A.E. – Ν. Νάκας & Υιοί Ο.Ε. – Πετράτος Μηνάς του Γεώργιου – Γεωργίου Γεώργιος & Σια Ο.Ε.

Ελαιοκομικά προϊόντα : Ήλιδα Α.Β.Ε.Ε. – Αντωνόπουλος Δημήτριος του Νικολάου – Ένωση αγροτικών συνεταιρισμών  Μεσολογγίου /Ναυπακτίας – Σιαδήμας Δημήτρης του Γεωργίου –  Στεφανάτος Γ. -Τσορβαντζής Σ. O.Ε. Messolongi Fields LTD – ΓΑΙΑ Τρόφιμα Α.Β.Ε.Ε – Πρεβεντζάς Ευθύμιος του Χαρίλαου. –

Αυγοτάραχο – Αλίπαστα – Άλας: Αλιευτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου «Η Αναγέννηση» – Αφοί Στέφου & ΣΙΑ Ε.Ε – Φλώρος Γεώργιος του Λάμπρου – ΚΑΛΛΑΣ Α.Ε.

Ζαχαροπλαστική-αρτοποιία – Μέλι – Ρόδια – Παραδοσιακές Πίτες : Αφοί Π. Κουτέρη Α.Ε. – Διαμαντοπούλου Χριστίνα Cellin – Αιτωλοακαρνανική μελισσοκομία – Οικοζύμη Ε.Π.Ε. – Αγροτικός μελισσοκομικός συνεταιρισμός Αιτωλοακαρνανίας.

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου σας προσκαλεί σε Ημερίδα με θέμα:«Διαμεσολάβηση & Δικαστική Μεσολάβηση» την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013, ώρα 18:30 στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter