Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Αγρίνιο 4 Ιουνίου 2009

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο 2ο Συνέδριο Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις Σέρρες.

Μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Σερρών, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 2ο Συνέδριο Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης που έλαβε χώρα στην πόλη των Σερρών μεταξύ 22 και 24 Μαΐου.

 

Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε με τη Νομαρχία και την ΤΕΔΚ του νομού Σερρών και στη διάρκειά του οι Έλληνες επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με αντίστοιχους ξένους από Επιμελητήρια όπως της Σερβίας, Τουρκίας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ουκρανίας και Κύπρου. Να σημειωθεί ότι η έκθεση περιλάμβανε ειδικές θεματικές ενότητες και εκθεσιακό χώρο παραδοσιακών και ποιοτικών προϊόντων και από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν συνολικά 14 Επιμελητήρια από όλη τη επικράτεια.

 

IMAGE0086_F7652.JPG

 

 

Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας βρήκε πολύ θετική ανταπόκριση και το περίπτερο με τα προϊόντα της περιοχής μας έγινε χώρος υποδοχής πάρα πολλών επισκεπτών που θέλησαν να γνωρίσουν από κοντά τις γαστριμαργικές επιδόσεις της περιοχής μας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου και τις χορηγίες του «ΕΠΑΝ ΙΙ Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα», των υπουργείων Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και του Λαϊκού Λαχείου.

 

 

IMAGE0116_F7704.JPG

 

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου ο νομός και οι εστιάτορες των Σερρών κατέκτησαν μια θέση στο ρεκόρ Guinness παρασκευάζοντας μέσα σε τέσσερις ώρες περισσότερα από 4 χιλιάδες μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας συνολικού βάρους 312, 5 κιλών με τη συμμετοχή περίπου 70 μαγείρων και με τη χρήση περισσότερων από 305 κιλών κρέατος. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 250 κιλά από βουβαλίσιο κρέας και το όλο εγχείρημα ανέλαβε ο σύλλογος Εστιατόρων Σερρών, οι βουβαλοτρόφοι Κερκίνης και  Έλληνες και Ευρωπαίοι Αρχιμάγειρες.

To Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Συνέδριο εκπροσώπησε το στέλεχος της Αναπτυξιακής κα Έφη Κατσούδα.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter