Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Υποχρέωση εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Παραγωγών (Ε.Μ.ΠΑ.) κατ, εφαρμογή του Ν. 4496/2017.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Αγρίνιο, Ιανουαρίου 2019

Υποχρέωση εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Παραγωγών (Ε.Μ.ΠΑ.)

κατ, εφαρμογή του Ν. 4496/2017.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι στα πλαίσια της εφαρμογής του Ν.2939/2001 όπως έχει τροποποιηθεί με τον Ν. 4496/2017 όλα τα  “Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία κατ’ επάγγελμα αναπτύσσουν, κατασκευάζουν, μεταποιούν, επεξεργάζονται, πωλούν ή εισάγουν Συσκευασμέναπροϊόντα (παραγωγός του προϊόντος), φέρουν διευρυμένη ευθύνη παραγωγού” και οφείλουν να είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Παραγωγών (Ε.Μ.ΠΑ.).

Ειδικότερα υποχρέωση εγγραφής έχουν όλα τα μελή μας που εισάγουν Συσκευασμέναπροϊόντα,χρησιμοποιούν κατά οποιοδήποτε τρόπο υλικάσυσκευασίας (όλων των ειδών και υλικών εκτός από τσάντες μεταφοράς) για να μεταφέρουν η να συσκευάσουνη για να πουλήσουν τα προϊόντα τους, σε όλους του τομείς της Οικονομίας (Μεταποίηση, Εμπόριο, Παροχή Υπηρεσίας, Τουρισμός κ.λ.π.).

Δεν έχουν υποχρέωση οι επιχειρήσεις για τις ποσότητες των προϊόντων που εξάγονται και οι μεταποιητικές επιχειρήσεις υλικών συσκευασίας μόνο για της ποσότητες που παράγουν.

Επίσης υποχρέωση εγγραφής έχουν και όλα τα μελή μας που μεταποιούν, εισάγουν, ένα από τα κατωθι προϊόντα, Ελαστικά (Καινούργια η μεταχειρισμένα), Λιπαντικά Έλαια, Οχήματα στο  τέλος της ζωής τους, Ηλεκτρικές Στήλες & Συσσωρευτές, Προϊόντα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού, απόβλητα συσκευασιών.

Προσοχή, ενημερώνουμε τα μελή μας ότι σε περίπτωση παράβασης της υποχρέωσης εγγραφής και λοιπών υποχρεώσεων που προκύπτουν από την νομοθεσία προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις/πρόστιμα που κατά ελάχιστο ξεκινούν από 100€ και φτάνουν μέχρι το 1.000.000€.

Επισυνάπτεται ενημερωτικό φυλλάδιο για το Εθνικό Μητρώο Παραγωγών. Το παρόν φυλλάδιο επιχειρεί να διευκολύνει τις επιχειρήσεις στην κατανόηση της νομοθεσίας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το νόμο.

Συστήνουμε να ενημερωθείτε πληρέστερα από τους δημοσιευμένους νόμους, Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις, που αφορούν την επιχείρησή σας στην ιστοσελίδα του ΕΟΑΝ https://www.eoan.gr/el/content/30/nomothesia%5d , στo τηλέφωνο: 2108647420, και στο Email: info@eoan.gr

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο Δελτίο οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων Αιγύπτου, Δεκέμβριος 2018.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter