Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Έρευνα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Δ.ΥΠ.Α για τις ανάγκες των εργοδοτών σε δεξιότητες.

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α. – πρώην ΟΑΕΔ) έχει υπογράψει με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, μνημόνιο τριετούς συνεργασίας με κοινό στόχο την αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας και συγκεκριμένα των αναγκών των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό με τις δεξιότητες όσων αναζητούν εργασία.

Στις δράσεις που προβλέπονται στο μνημόνιο, περιλαμβάνεται και η διερεύνηση της ζήτησης σε συγκεκριμένες επαγγελματικές και τεχνικές δεξιότητες, ιδιαίτερα στην μετά-Covid εποχή, ώστε η Δ.ΥΠ.Α να προετοιμάσει τα κατάλληλα προγράμματα και δράσεις μέσω των 50 Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και 30 Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) που λειτουργεί πανελλαδικά, αλλά και μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης για την αναβάθμιση δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σε πρώτη φάση, η Δ.ΥΠ.Α. θα σχεδιάσει δύο πιλοτικά προγράμματα στις ΕΠΑΣ, τα οποία θα απαντήσουν στις σύγχρονες απαιτήσεις των επιχειρήσεων, εξοπλίζοντας παράλληλα νέους υποψήφιους με τα προσόντα που χρειάζονται για μια επιτυχημένη καριέρα. Από το 1952, η Δ.ΥΠ.Α. υλοποιεί με επιτυχία το δυικό εκπαιδευτικό σύστημα, που συνδυάζει την παράλληλη 2ετή θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με την αμειβόμενη μαθητεία σε επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο, της νέας πιλοτικής δράσης, σχεδιάστηκε μία έρευνα, που θα απευθυνθεί σε επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου ή/και του Μητρώου των ΕΠΑΣ της Δ.ΥΠ.Α, και θα αποτελείται από δύο μέρη, τη συλλογή ποσοτικών στοιχείων μέσα από ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, και τη συλλογή ποιοτικών στοιχείων μέσα από διαδικτυακές ή/και δια ζώσης διαβουλεύσεις (focus groups).

Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία κρίνεται επωφελής για όλους τους εμπλεκόμενους και θα συνδράμει στην αντιμετώπιση της αναντιστοιχίας δεξιοτήτων (skills mismatch) στην Ελληνική αγορά εργασίας, που κατατάσσεται προτελευταία στο European Skills Index 2022.

Παρακαλούμε να αφιερώσετε 10 λεπτά από το χρόνο σας, προκειμένου να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο.

Η ενίσχυση της αποτελεσματικής αγοράς εργασίας είναι προτεραιότητα μας!

Για τη συμμετοχή σας στην έρευνα πατήστε εδώ

Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες των συμμετεχόντων θα παραμείνουν απόλυτα εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τις ανάγκες ανάλυσης της έρευνας από το Επιμελητήριοκαι την Δ.ΥΠ.Α

Πληροφορίες: Σοφία Χαϊδόγιαννου, Tel. 210 6993559 ext.26, s.xaidogiannou@amcham.gr

Προηγούμενο Ένταξη 5.103 πράξεων κρατικών ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Παροχή ρευστότητας σε Επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα που επλήγησαν από την πανδημία»

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter