Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ [9/6/2008]

Στον πρώτο όροφο του κτηρίου επί της οδού Παπαστράτου 53 και Σμύρνης 1 στο Αγρίνιο τελέστηκε ο αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας των δύο νέων χώρων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας τη Δευτέρα 9 Ιουνίου. Οι δύο νέοι χώροι σηματοδοτούν την έναρξη της νέας εποχής για το φορέα που αναμένεται να μεγιστοποιήσουν τις δραστηριότητές του αλλά και να αναβαθμίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες του προς τους επαγγελματίες του νομού.

Ο λόγος, ασφαλώς, για την Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων όπου ο συνεδριακός πολυχώρος  και η αίθουσα συνεδριάσεων είναι πρωτόγνωρες για περιφερειακό Επιμελητήριο, αλλά και το μόνιμο Εκθετήριο Προϊόντων του Επιμελητηρίου όπου θα εκτίθεται ότι παράγουν οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής μας σε σταθερή βάση. Ολόκληρος ο πρώτος όροφος του κτηρίου κατασκευάστηκε από την αρχή μέσα από το διακρατικό πρόγραμμα Interreg IIIΑ-Ελλάδα Ιταλία 2000-2006 και μετά από διεθνείς διαγωνισμούς τόσο για την οπτικοακουστική υποδομή και τα υπερσύγχρονα συστήματα επικοινωνίας, όσο και για τα εξαιρετικής αισθητικής έπιπλα που κοσμούν το εσωτερικό του.

Στο Εκθετήριο μάλιστα αναμένεται να παρουσιάζονται σε ειδικούς χώρους προϊόντα που θα καλύπτουν όλη τη γκάμα της εγχώριας παραγωγής καθώς θα υπάρχει ακόμη και ενυδρείο για να εκτίθενται ψάρια που παράγονται από τον δυναμικό κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών του Νομού μας.

Τους επισκέπτες και τα μέλη του Επιμελητηρίου εντυπωσίασαν ιδιαίτερα τα Συστήματα Αυτοματισμού και Ελέγχου της Crestron που ανέλαβε η εταιρία ΠΑΝΟΥ ΑΒΕΕ, που περιλαμβάνουν ακόμη και Εύχρηστο Έγχρωμο Χειριστήριο Αφής για τα οπτικοακουστικά μέσα και το φωτισμό.

Για πρώτη φορά ακόμη θα λειτουργεί στο νέο συνεδριακό χώρο Τηλεδιάσκεψη που επιτρέπει να συνεδριάζουν και τα 5 παραρτήματα του Επιμελητηρίου σε πραγματικό χρόνο, ενώ να σημειωθεί ότι το ψηφιακό συνεδριακό σύστημα που εγκαταστάθηκε θα παρέχει μεταφραστικό 2 γλωσσών, σύστημα ψηφοφορίας και απόλυτους αυτοματισμούς στις προβολές για τα συνέδρια που θα φιλοξενούνται. Σύμφωνα δε με την κατασκευάστρια εταιρία πρόκειται για μοναδικό σύστημα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς ο οποίος και ευχήθηκε πρόοδο και εκπλήρωση των στόχων του Επιμελητηρίου. Στη συνέχεια και με το πέρας της τελετής το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής ο οποίος δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τα μέλη και τους φίλους του Επιμελητηρίου μας και ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε. Παραδίδουμε στην περιοχή μια τεράστιας σημασίας υποδομή, με ότι πιο εξελιγμένο από τεχνολογικής άποψης, ικανή να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Επιμελητηριακής Κοινότητας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τα εγκαίνια που θα γίνουν θα είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε και τον εκθεσιακό χώρο παράλληλα με το συνεδριακό μας που από τούδε είναι έτοιμος να υποδεχτεί κάθε ενδιαφερόμενο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο και το παρόν αλλά και εκείνο της περιόδου 2002-2006, τη Διοικητική Επιτροπή, την Επιτροπή Έργου καθώς και την Ε.Ε. που παρείχε κατά 75% τα κονδύλια και το Ελληνικό κράτος που παρείχε αντίστοιχα το 25% αυτών. Πρόκειται για ένα έργο που σίγουρα δεν έχει όμοιό του στα Επιμελητήρια της περιφέρειας και μπορεί να συγκριθεί μόνο με κάποια των Αθηνών. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον αρχιτέκτονα κ. Θεόδωρο Ζανιά και να συγχαρώ τους ανθρώπους που δούλεψαν για το μεγάλο αυτό έργο με μεράκι και ζήλο, όπως και τις εταιρίες ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΒΕΕ και ΠΑΝΟΥ ΑΒΕΕ που εγκατέστησαν τους  εξοπλισμούς».

Στον Αγιασμό μεταξύ άλλων παρευρέθησαν:

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρεβέζης  κ. Ιωάννης Γιαμάς, με τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής κ. Λεωνίδα Ταλαμάγκα  Α΄Αντιπρόεδρο και Θωμά Μποντίνα Οικονομικό Επόπτη, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Ζήσογλου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Μιχάλης Τσούνης, ο Διοικητής Τροχαίας Αγρινίου κ. Νίκος Τσολχάς, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού  Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Λάμπρος Φλώρος,  ο Αντιπρόεδρος     του    Εμπορικού    Συλλόγου  Αγρινίου    κ.  Βασίλης     Νικάκης,  ο Γ.Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπορικών Συλλόγων  Ακαρνανίας κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπάκτου κ. Σωτήρης Τσιλιγιάννης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης  Εμπορίου και Τουρισμού  Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας κ. Θεόδωρος Τσάμης, ο  Προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΑΡΠΟΡΤ Α.Ε. κ. Βασίλειος Κούτσης, ο χαράκτης κ. Απόστολος Κούστας καθώς και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας καθώς και μέλη παλαιών Διοικητικών Συμβουλίων.

Ακολούθησε ξενάγηση των παρευρισκομένων στους χώρους και δεξίωση στον εξωτερικό χώρο του πρώτου ορόφου.

Προηγούμενο ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΚΟΝΑ 19 ΚΑΙ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 [10/06/2008]

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter