Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΝΚΟΝΑ 19 ΚΑΙ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 [24/06/2008]

Έλαβε χώρα στον ιστορικό χώρο της Cittadella στην Ανκόνα εκδήλωση στις 19 Ιουνίου 2008 στην οποία παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Κος Alfredo Mantica, ο Περιφερειάρχης του Marche Κος Gian Mario Spacca, ο υπουργός επικρατείας Κος Alessandro Grafini και ο Δήμαρχος της Ανκόνα Κος Fabio Sturani. Στη συνάντηση αυτή δόθηκε έμφαση στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών της Αδριατικής αλλά και αυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.    

Στις 20 Ιουνίου 2008 στο Loggia dei Mercanti της Ανκόνα ακολούθησαν διήμερες εκδηλώσεις σχετικά με την επιχειρηματικότητα αφιερωμένες στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αυτή, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Forum των Επιμελητηρίων της Αδριατικής και του Ιονίου, καθώς επίσης και με την Περιφέρεια του  Marche. Παρόντες στην εκδήλωση αυτή, ήταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Κος Πέτρος Δούκας, ο Έλληνας Πρέσβης στη Ρώμη Κος  Χαράλαμπος Ροκανάς, ο Έλληνας Εμπορικός ακόλουθος στην Πρεσβεία της Ρώμης κος Μιχαήλ Βρεττάκης, η Πρόξενος της Ελλάδας στην Ανκόνα Κα Σπυριδούλα Κροκίδη και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Κος Πάνος Βαμβακάρης.

Παρόντες επίσης, ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της  Ανκόνα Κος Giampaolo Giampaoli και ο Δήμαρχος της Ανκόνα Κος Fabio Sturani. Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εκπροσωπήθηκε από τον Α' Αντιπρόεδρο του Κο Κωνσταντίνο Μπόκα, μέλος του Δ.Σ. του Forum των Επιμελητηρίων της Αδριατικής και του Ιονίου, καθώς επίσης και τα στελέχη της Επιμελητηριακής Εταιρείας Ανάπτυξης Αιτωλοακαρνανίας Κο Κωνσταντίνο Καρρά και Κο Ιωάννη Ζάβρα.

Ο Κος Μπόκας αναφέρθηκε σε ομιλία του στις διμερείς εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας, στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την περαιτέρω ανάπτυξή τους λόγω ορισμένων συγκυριών τόσο στον κατασκευαστικό όσο και στον ανακατασκευαστικό κλάδο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο κλίμα εξωστρέφειας των επιχειρήσεων των δυο χωρών αλλά και στο καλό κλίμα για την αύξηση των εμπορικών δραστηριοτήτων λόγω της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων αλλά και λόγω των νέων υποδομών όπως οι νέοι οδικοί και θαλάσσιοι άξονες που καθιστούν τη Ελλάδα κόμβο μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, διευκολύνοντας την μεταφορά εμπορευμάτων.

Επιπλέον, αναφορά έγινε και στην ανάπτυξη ποικίλων μορφών τουρισμού καθώς το μικροκλίμα αλλά και οι πλούσιοι φυσικού πόροι της Ελλάδος μπορούν να δώσουν περαιτέρω ώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στη χώρα μας.

Επιπροσθέτως, ο νέος αγωγός φυσικού αερίου δίνει νέα διάσταση στην Ελληνοιταλική συνεργασία, ενώ τα νέα λιμάνια στον Αστακό του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας αλλά και αυτό του Τζόια Τάουρο στην Καλαβρία της Ιταλίας, δίνουν συνεχή ώθηση στο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών.  

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών Επιχειρηματιών με σκοπό πιθανές συνεργασίες σε επίπεδο αμοιβαίων εμπορικών συναλλαγών με τη γειτονική χώρα.

Προηγούμενο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ [18/06/2008]

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter