Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

«Εγγραφές και Διαγραφές για το 2012» – Επισήμως περισσότερες οι επιχειρήσεις που κλείνουν από όσες ανοίγουν ανακοινώνει το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

         Αγρίνιο  11 Ιανουαρίου  2013

 

Επισήμως περισσότερες οι επιχειρήσεις που κλείνουν από όσες ανοίγουν ανακοινώνει το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

 

«Εγγραφές και  Διαγραφές για το 2012»

  Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνει τα στοιχεία των Εγγραφών και των Διαγραφών στο μητρώο του για το έτος 2012. Δυστυχώς, καταγράφεται πλέον και σε απόλυτους αριθμούς αυτό που από καιρό έχει διαπιστώσει ο Επιμελητηριακός κόσμος αλλά και οι πολίτες που επιχειρούν στο νομό μας.
  Για πρώτη φορά φέτος οι εγγραφές είναι 1018 έναντι 1148 διαγραφών. Μάλιστα οι διαφορές όπως εμφανίζονται στις κατηγορίες των Εμπορικών Επιχειρήσεων και των Παροχής Υπηρεσιών αποκτούν διαστάσεις μη αναστρέψιμης κατάστασης.
  Η εικόνα θα ήταν ακόμη δραματικότερη εάν ο δείκτης των Μεταποιητικών Επιχειρήσεων δεν είχε συγκρατηθεί από πληθώρα περιπτώσεων αιτήσεων αγροτών του νομού για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Πρόκειται για συγκυριακή εικόνα η οποία καλύπτει παροδικά την καθίζηση και αυτού του κλάδου. Μια απλή παρατήρηση στα δεδομένα του έτους 2011 δείχνει ότι επαληθεύεται  η πρόβλεψη του Επιμελητηρίου πως επρόκειτο για την τελευταία φορά στη παρούσα συγκυρία που θα ήταν θετικό το ισοζύγιο Εγγραφών-Διαγραφών.
  Το Επιμελητήριο έχει επισημάνει από την αρχή της κρίσης ότι με τις αποφάσεις για περισσότερη φορολογία και με τις πρακτικές του στραγγαλισμού της ρευστότητας η περιοχή μας, όπως και η χώρα, οδηγούνταν σε ακόμα χειρότερο επιχειρηματικό περιβάλλον τη στιγμή που η Ελλάδα δεν είναι ελκυστική σε κανενός είδους επένδυση. Δυστυχώς οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας, καλούνται να υποστούν αυτή την κατάσταση λόγω των ιδεοληψιών που επικρατούν καθώς και της ατολμίας για πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές με επίκεντρο όχι την υπερφορολόγηση αλλά την μείωση της σπατάλης και την περιστολή των δαπανών που αποτελούν βαρίδια για την ανάπτυξη.
  Σε κάθε περίπτωση και στη δύσκολη αυτή συγκυρία το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θα επιτελέσει στο ακέραιο τον ρόλο του και θα είναι κοντά σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις αλλά και σε όσους θέλουν να κάνουν τη δική τους προσπάθεια δημιουργώντας απασχόληση και  συνθήκες πραγματικής οικονομίας.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ          

 

Προηγούμενο Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα το έργο : ”Καινοτόμος στρατηγική ευαισθητοποίησης για τη Διά Βίου Μάθηση στην Ελλάδα – INSTALL Innovative Strategy for raising Awareness of LLL in Greece”, Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013, 10.00–13.30, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter