Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Εξαγωγική απογείωση των προϊόντων των Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων – Πόλος έλξης το άρτιο και καλαίσθητο περίπτερο του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας στη Food Expo 2019.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αγρίνιο, 21 Μαρτίου 2019

 

« Εξαγωγική απογείωση των προϊόντων των Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων

σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις Τροφίµων & Ποτών της Ευρώπης.

Πόλος έλξης το άρτιο και καλαίσθητο περίπτερο του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας »

 

Εξαιρετική και δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Ηλείας, για τέταρτη συνεχόμενη χρόνια, στην μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη.

Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, το σημαντικότερο εμπορικό Φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας και ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των επιχειρήσεων για δημιουργία συνεργασιών στην εγχώρια αγορά αλλά κυρίως ανταποκρίνεται στην αυξανομένη ανάγκη για εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

Η “FOOD EXPO 2019” ολοκληρώθηκε θριαμβευτικά τη Δευτέρα 18/03/2019. Οι 900 διεθνείς αγοραστές που είχαν ενταχθεί στο Hosted Buyer program πραγματοποίησαν περισσότερα από 17.500 προγραμματισμένα b2b meetings με τους εκθέτεςκαταγράφοντας εντυπωσιακές σε ποσότητα αλλά και ποιότητα εμπορικές συμφωνίες, αφήνοντας εκατοντάδες ικανοποιημένους εκθέτες. Η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, υποδέχτηκε περισσότερους από 70.000 επισκέπτες, 32.000 επιχειρήσεις της οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Μαζικής Εστίασης, των ξενοδοχείων και του Τουριστικού κλάδου εν γένει., που δεν έχασαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα προϊόντα 1.300 και πλέον ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων!

Σε ένα περίπτερο που καταλαμβάνανε 192 τ.μ. στο σύνολο του, από τα οποία 96 τ.μ. δεσμεύτηκαν από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και τις επιχειρήσεις μέλη του και που δυστυχώς δεν κάλυπταν την τεράστια ζήτηση για συμμετοχή στην συγκεκριμένη Έκθεση, στοχεύσαμε στη δυναμική παρουσία των Αιτωλοακαρνανικών προϊόντων, στη βελτίωση του εξαγωγικού προφίλ των συμμετεχόντων επιχειρήσεων και στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών και μελλοντικών εξαγωγικών δραστηριοτήτων.

Πόλος έλξης το άρτιο και καλαίσθητο περίπτερο του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας και τα διεθνώς πολυβραβευμένα προϊόντα αριστείας των Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου για χιλιάδες επισκέπτες που εντυπωσιάστηκαν από την καινοτομία στην παραγωγή και στη συσκευασία των προϊόντων μας, την γαστρονομική γευστική ποιότητα των αγαθών της Αιτωλοακαρνανικής γης.

Κατά τη διάρκεια της FOOD EXPO 2018 διοργανώθηκε και δράση γαστρονομικής παρουσίασης και προβολής συνταγών τοπικών προϊόντων, με τίτλο «Mediterranean Food Stage 2019», όπου καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν χρησιμοποιώντας προϊόντα των επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου, πλημυρίζοντας το Mediterranean Food Stage της Food Expo με αρώματα, γεύσεις και εικόνες της πλούσιας γης και θάλασσας της Αιτωλοακαρνανίας.

Στην εν λόγω πολύ σημαντική έκθεση, συμμετείχαν με φυσική παρουσία στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας οι παρακάτω επιχειρήσεις:

Α. Θωμόπουλος Ανώνυμος Εταιρεία – Αφοί Στέφου & ΣΙΑ Ε.Ε. Παραδοσιακό Αυγοτάραχο – Εργαστήριο Παραδοσιακών Προϊόντων Φλώρος – KTHMA ΕΥΘΥΜΙΟΥ Ε.Ε. – Κουβέλη Αρετή του Αλεξάνδρου ETOLEA– Νταουντάκης Στυλιανός του ελευθερίου Λευκών Σ.Ν. – Τσορβαντζή Σ. Τσορβαντζής Κ. Ε.Π.Ε. Messolongi Fields – XIROS Αλάτι Μεσολογγίου ΙΚΕ – Χριστακης Ευθύμιος του Γεωργίου SinOil.

Με εκθέματα προϊόντων οι :

Παπαθανασόπουλος Κώστας του Σπυρίδωνα «Το Πέτρινο Χωριό» – Πασιόπουλος ΑΕΒΕ Ούζο Τσίπουρο Πελάδα.

Μπαίνοντας στα παρακάτω link του Επιμελητηρίου στο Facebook και στο επίσημο κανάλι στο Youtube μπορείτε να παρακολουθήσετε τα διάφορα promo-βίντεο, Φώτο-ρεπορτάζ, που αφορούν την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και των μελών του στην έκθεση Food Expo 2019 καθώς και μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τις απόψεις των επιχειρηματιών που συμμετείχαν για τις ενέργειες του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και τη συμμετοχή στη Food Expo 2019. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=WFBZgZdEqdo&list=PLLMapBRxka_01JwXJd3CgQOWuyZ-9oU22

https://www.youtube.com/watch?v=xuhZaVmHC2A&list=PLLMapBRxka_01JwXJd3CgQOWuyZ-9oU22&index=2

https://www.facebook.com/1732089896816696/videos/432984080578884/

https://www.youtube.com/watch?v=ISBIrDNhjXc

https://www.facebook.com/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%91%CE%B9%CF%84%CF%89%CE%BB%CE%BF%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-1732089896816696/?ref=bookmarks

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Συνοπτικός Διαγωνισμός για την προμήθεια αβουλκάνιστου μορφοποιημένου ελαστικού, για την υλοποίηση μέρους του προγράμματος ανακατασκευών ΜΣ έτους 2019.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter