Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Εξαιρετικό το 16ο Εργαστήρι πολιτιστικής βιομηχανίας (Creative@Hubs) «Σεμινάριο Φωτογράφισης σε studio – Σύνθεση, Σκηνοθεσία, Φωτισμός».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αγρίνιο,  7 Ιουνίου  2022

Εξαιρετικό το 16ο Εργαστήρι Πολιτιστικής Βιομηχανίας (Creative@Hubs)
του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας
με τίτλο: «Σεμινάριο Φωτογράφισης σε studio – Σύνθεση, Σκηνοθεσία, Φωτισμός»
σε συνεργασία με τη Λένα Αρκουμάνη & τον Κωνσταντίνο Ρίζο,
εκπροσώπους της Κοιν.Σ.Επ «Ταξιδεύουσα».

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 16ο εργαστήρι πολιτιστικής βιομηχανίας με τίτλο «Σεμινάριο Φωτογράφισης σε studio – Σύνθεση, Σκηνοθεσία, Φωτισμός»  που διενεργήθηκε στα πλαίσια του στρατηγικού έργου “Creative@Hubs”, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο studio φωτογραφίας της Κοιν.Σ.Επ. «Ταξιδεύουσα».

Το εργαστήρι άνοιξε ο Υπεύθυνος Έργου του προγράμματος «Creative@Hub» Γεώργιος Ρόμπολας, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και παρουσίασε στο κοινό τους δύο εισηγητές Λένα Αρκουμάνη και Κωνσταντίνο Ρίζο (φωτογράφους) αναφερόμενος στην καταξιωμένη επαγγελματική τους έως τώρα πορεία στον χώρο της φωτογραφίας καθώς και στις συλλογές των έργων τους. Τόνισε ότι σκοπός του εργαστηρίου είναι να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες και κυρίως αυτούς που ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και πιο συγκεκριμένα με τις τεχνικές της φωτογράφισης σε “studio”.

Λαμβάνοντας το λόγο η πρώτη ομιλήτρια Λένα Αρκουμάνη εξήγησε στο κοινό τον τρόπο με τον οποίο στήνεται η φωτογραφία πορτραίτου. Υπογράμμισε ότι  δεν πρόκειται μόνο για μια απλή καταγραφή ενός προσώπου κι ότι αποτελεί μια σύνθετη διαδικασία  που απαιτεί από το φωτογράφο την ικανότητα να παρατηρεί και να ερμηνεύει τις κινήσεις και τις εκφράσεις του φωτογραφιζόμενου εμπνέοντάς του ασφάλεια με σκοπό να ξεδιπλώσει την ιδιαίτερη προσωπικότητά του. Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την ιστορία του πορτραίτου μέσα από ζωντανές παρουσιάσεις διάσημων φωτογράφων κάνοντας χρήση του υλικού που απαιτείται για μια τέτοια φωτογράφιση (φακοί, φώτα, background),εξερευνώντας έτσι τη σύνθεση και τη σημασία της πόζας μέσα από διαφορετικές εκφράσεις και κινήσεις. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δεύτερος ομιλητής Κωνσταντίνος Ρίζος ο οποίος  μίλησε για την φωτογράφιση προϊόντων. Ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας ο φωτογράφος φωτογραφίζει σταθερά αντικείμενα, συνήθως βιομηχανικά προϊόντα, λουλούδια, φαγητά κλπ. Χρησιμοποιεί εύκαμπτες φωτογραφικές μηχανές με ψηφιακή πλάτη με την προϋπόθεση να διαθέτει καλή γνώση των τεχνικών του φωτισμού και φυσικά ικανότητες σύνθεσης και δημιουργικής φαντασίας ώστε οι φωτογραφίες του να ελκύουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επισυναπτόμενα αρχεία:

Προηγούμενο Ζητήσεις-Προσφορές Μάιος 2022 από ΕΒΕΑ.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter