EPIMELITIRIO 1502X1121 1
Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ
IMG 20210726 212153 Αντίγραφο

Η ΠΕΜΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ[16/3/2008]

Η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών- Τυποποιητών- Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ) το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και ο ΟΠΕ διοργανώνουν ημερίδα για την επιτραπέζια ελιά την Κυριακή 16 Μαρτίου, στις 11 η ώρα στο «Studio Πιθάρι» στο Αγρίνιο.

Ο τίτλος της ημερίδας είναι «Ελληνική επιτραπέζια ελιά: εθνικός θησαυρός… με ημερομηνία λήξης;» και στην εκδήλωση θα υπάρξουν εισηγήσεις από τους: Ελένη Τζαβάρα γεωπόνο τμήματος Ελαίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκο Πανάκια Διευθυντή ΕΦΕΤ Δυτικής Ελλάδας, Γιώργο Ντούτσια Γεωπόνο-Τεχνολόγο Τροφίμων, τ. Γεν. Δ/ντή της «Ελαιουργικής» και Κώστα Ζούκα μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΜΕΤΕ.

Η ΠΕΜΕΤΕ που ιδρύθηκε το 1970 με βασικό της στόχο την προστασία των επιτραπέζιων ελιών έχοντας γνώση του χαρακτηρισμού της ελιάς ως «Εθνικό Προϊόν», φροντίζοντας παράλληλα να εκπροσωπεί τα μέλη της σε όλες τις αρχές, οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Από το 2001 συμμετέχει στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ). Τα μέλη της διακινούν πάνω από το 70% της ποσότητας που καταναλώνεται σε επιτραπέζια ελιά και περίπου το 80% των ποσοτήτων  επιτραπέζιων ελιών που εξάγονται.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας διαβλέποντας τις νέες προκλήσεις που δημιουργούνται στην αγορά, τη σημασία του προϊόντος για την Αιτωλοακαρνανία τόσο ως προς την παραγωγή αλλά και τις εξαγωγικές δυνατότητες του, αποφάσισε να συνδιοργανώσει αυτή την πολύ σημαντική ημερίδα καθώς αναγνωρίζει ότι μόνο με οργάνωση και σύγχρονο μάρκετινγκ οι μεταποιητές και τυποποιητές μπορούν να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά.

Το σημαντικότερο δε πρόβλημα, που θα αποτελέσει και αντικείμενο διεξοδικής συζήτησης στην ημερίδα, είναι η διάθεση τόσο στην Ελληνική όσο και στη Διεθνή αγορά μεγάλων ποσοτήτων μη παστεριωμένου προϊόντος, ενώ επίσης χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης εξάγουν προϊόντα με Ελληνικές ονομασίες που έχουν κοινοτική αναγνώριση  (Π.Ο.Π./ Π.Γ.Ε.) χωρίς να έχουν το  δικαίωμα.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται η ανάγκη της δημιουργίας μίας εικόνας για την Ελληνική επιτραπέζια ελιά, ικανής να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε σύγκριση  και να στηριχθεί η διάδοση του σημαντικού αυτού προϊόντος τόσο στις διεθνείς αγορές όσο και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter