Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Θέση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για τη μεταφορά Τμήματος του Πανεπιστημίου από το Αγρίνιο στην Πάτρα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ AΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ    

             Αγρίνιο,  23  Ιουλίου 2019

Θέση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

για τη μεταφορά Τμήματος του Πανεπιστημίου

από το Αγρίνιο στην Πάτρα

 

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, τα μέλη του κατέληξαν ομοφώνως στην παρακάτω θέση:

«Δεν μας προκαλεί εντύπωση η τελευταία απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταφορά του Τμήματος ΔΠΠΝΤ, το οποίο πρόσφατα μετονομάστηκε σε Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Ψηφιακού Πολιτισμού, από το Αγρίνιο στην Πάτρα. Είναι η πολλοστή φορά που το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο προσπαθεί να απογυμνώσει το Αγρίνιο από τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που εδρεύουν σ’ αυτό. Η προσπάθεια αυτή, που αρχικό σημείο αναφοράς έχει την Οικονομική Σχολή, είναι διαχρονική.

Βεβαίως, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε το περίφημο «Σχέδιο Αθηνά», το οποίο «ανακάλυπτε» ότι τα προβλήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα ξεκινούν και τελειώνουν με τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που είχαν έδρα στο νομό μας.

Θεωρούμε ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι η επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, για να απαλλαγούμε οριστικά από τον εναγκαλισμό του Πατρινού Πανεπιστημίου, διότι είναι βέβαιο ότι μόλις ανδρωθούν τα εξαγγελθέντα νέα Πανεπιστημιακά Τμήματα που θα εδρεύουν στο νομό, η τότε  Σύγκλητος του Πανεπιστημίου αυτού θα μεθοδεύσει – ξέρουν τον τρόπο- τη μεταφορά και αυτών των Τμημάτων στην Πάτρα».

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Χαρτογράφηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, τεχνολογικών εξελίξεων και ρυθμιστικών αλλαγών. Αποτύπωση επιδόσεων και επιπτώσεων.Κατάρτιση εκθέσεων πρόγνωσης των αλλαγών σε τομείς της βιομηχανίας.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter