Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν 10 ακόμη σεμινάρια του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων (hubs) Holistic networking of creative industries via hubs – Creative@Hubs».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αγρίνιο, 1 Ιουλίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν 10 ακόμη σεμινάρια
του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας
στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης
«Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων (hubs)
Holistic networking of creative industries via hubs – Creative@Hubs»

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υλοποιεί μέσω προγραμματικής σύμβασης δράσεις του έργου «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων (hubs)/ Holistic networking of creative Industries via hubs» και ακρωνύμιο «CREATIVE@HUBs» του προγράμματος Interreg Greece – Italy 2014-2020.

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία και λειτουργία ενός μακροπεριφερειακού δικτύου συνεργατικών χώρων – κόμβων (hubs) πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας  στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής & Ιονίου, δημιουργώντας ένα μηχανισμό ενισχυμένης συνέργειας μεταξύ των δημιουργικών επιχειρήσεων και των φορέων χάραξης πολιτικής προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα των περιφερειών στη δημιουργία νέων γνώσεων με απώτερο στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας, ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας καθώς και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων πολιτιστικής βιομηχανίας.

    Η λειτουργία των συνεργατικών χώρων – κόμβων (hubs) με την καθημερινή υποστήριξη των υπεύθυνων επιχειρηματικής ανάπτυξης (Business Development Manager) και δικτύωσης (Network Manager), με τηδιεξαγωγή εκπαιδευτικών εργαστηρίων, σεμιναρίων, καθώς και ενεργειών δικτύωσης, σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο προσφέρουν γνώση και τα κατάλληλα εργαλεία για την υποστήριξη των επιχειρήσεων της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο του έργου CREATIVE@HUBS, μέσω του Παραδοτέου D.4.1.2 το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας υλοποίησε ακόμη 10 (σύνολο 18 μέχρι σήμερα) από τα 24 προβλεπόμενα σεμινάρια & εργαστήριαεξειδικευμένων γνώσεων, τεχνικών, στρατηγικών και καινοτόμων πρακτικών και μοντέλων.

Τα 10 τελευταία σεμινάρια, στο σύνολο των 18 που έχουν υλοποιηθεί, έλαβαν χώρα από τα τέλη Οκτωβρίου του 2021 έως  και τον Ιούνιο του 2022 στην χωρική ενότητα των Hubs στο Μεσολόγγι και Αγρίνιο, προέκυψαν δε μέσα από τηνποιοτική έρευνα ομάδων εστίασης (focus groups) και συνεντεύξεων από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης – Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από την έρευνα διαπιστώθηκε η ανάγκη στοχευμένων σεμιναρίων και εργαστηρίων εξειδικευμένων γνώσεων, τεχνικών, στρατηγικών, καινοτόμων μοντέλων και καλών πρακτικών τα οποία αφορούν διαφορετικούς κλάδους δραστηριοτήτων πολιτιστικής βιομηχανίας.

Οι βασικές θεματικές περιοχές που απασχολήσαν τα 10 αυτά σεμινάρια είναι:

  • Πολιτιστική βιομηχανία και Μουσική/folklore, με ένα σεμινάριο συζήτηση για τη δημοτική μουσική, που παρουσίασε και εμβάθυνε στην τεχνική αλλά και λαϊκή κατανόηση των  όρων: Το δημοτικό, το παραδοσιακό, η έθνικ, το νεοδημοτικό. Αναλύθηκαν δε,  σε ένα μουσικό ταξίδι γνώσης μοναδικό, οι τρόποι ακρόασης και λειτουργίας της δημοτικής μουσικής διαχρονικά.
  • Πολιτιστική βιομηχανία, φωτογραφία και επιχειρηματικότητα στο Διαδίκτυο με 2 σεμινάρια που επικεντρώθηκαν στη μεταφορά γνώσεων και τεχνικών σχετικά με τη φωτογραφία ντοκουμέντο, τη φωτογραφία ως μέσο έκφρασης, τη φωτογραφίαπορτραίτου σε studio αλλά και ειδικότερα την καλλιτεχνική φωτογράφιση προϊόντων σε studio, στοχεύοντας στην όλο και αυξανομένη ανάγκη για τεχνικές σχετικές με την επιχειρηματικότητα στο διαδίκτυο και το ηλεκτρονικό επιχειρείν.
  • Πολιτιστική βιομηχανία & πολιτιστικός τουρισμός, με 3 πολύ ξεχωριστά εργαστήρια/σεμινάρια που στόχευσαν στη μεταφορά γνώσεων και τεχνικών παρουσιάζοντας καινοτόμα αναπτυξιακά μοντέλα πολιτιστικού τουρισμού και καλές πρακτικές  όπως , “ΖΕΛΙΟΣ ΓΗ – Θεματικά Πάρκα, Βιωματικές εμπειρίες Πολιτισμού”, “ΑΗ-ΣΥΜΙΟΣ – Η Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά ως παράγοντας βιώσιμου πολιτιστικού Τουρισμού” και “ΔΙΕΞΟΔΟΣ – Εργαλείο Προβολής, Προώθησης και Ανάπτυξης του Πολιτιστικού Τουρισμού του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου”.
  • Πολιτιστική βιομηχανία και ζωγραφική/χειροτεχνικά/folklore, με 4 εργαστήρια σχετικά με την τέχνη της χαρακτικής και την παρακαταθήκη της ΒΑΣΩΣ ΚΑΤΡΑΚΗ στο τόπο μας, η τέχνη της τοιχογραφίας-Street Art, το “Glass painting”, την ζωγραφική πάνω σε γυάλινες επιφάνειες και την τέχνη της πηλοπλαστικής παρουσιάζοντας τεχνικές δημιουργίας, διακόσμησης και εφυάλωσης αναμνηστικών δώρων από πηλό.

Tα 10 εργαστήρια/σεμινάρια γνώσης παρακολούθησαν συνολικά 415 άτομα από τους χώρους της επιχειρηματικότητας, των start ups της πολιτιστικής βιομηχανίας, ερασιτέχνες καλλιτέχνες, παιδιά, νέοι και απλοί πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις για το επίπεδο των καινοτόμων ιδεών και καλών πρακτικών που παρουσιάστηκαν από τους εισηγητές – ομιλητές.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επισυναπτόμενα αρχεία:

Προηγούμενο Επανεξέταση αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter