Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το διήμερο πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ επιχειρήσεων της δημιουργικής βιομηχανίας, των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας και της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αγρίνιο, 13 Δεκεμβρίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το διήμερο πρόγραμμα
επιχειρηματικών συναντήσεων των επιχειρήσεων της δημιουργικής βιομηχανίας,
των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, και της Περιφέρειας Ηπείρου

Με πλήθος δράσεων και  μεγάλο αριθμό συναντήσεων υλοποιήθηκε το διήμερο πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων του κλάδου της δημιουργικής βιομηχανίας, που υλοποίησαν τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας & Ηλείας σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου, στα πλαίσια του έργου Creative@hubs.

Δύο ημέρες επιχειρηματικών συναντήσεων, κατανόησης επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, εκδηλώσεων μεταφοράς γνώσεων καθώς και παρουσίασης καλών πρακτικών, εμπεριείχε η δράση επιχειρηματικής δικτύωσης που υλοποιήθηκε στις 8 & 9 Δεκέμβριου στα Ιωάννινα.

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε ημερίδα πληροφόρησης στο πολιτιστικό κέντρο ‘‘Δημήτριος Χαντζής’’.  Η Σοφία Τριάντου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε τη στόχευση του έργου CREATIVE@HUBS καθώς και τη συμβολή του στην περιοχή. Ακολούθως η Δανάη  Κατσαντά, Υπεύθυνη του έργου για το Επιμελητήριο Αχαΐας, εκπροσωπώντας τα 3 Επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για τις 4 Περιφέρειες υλοποίησης, τη σημασία του διακρατικού χαρακτήρα του καθώς και τη μεθοδολογία υλοποίησης από τα μέλη της Προγραμματικής Σύμβασης για την Περιφέρεια Δυικής Ελλάδας και τον ρόλο των Επιμελητηρίων της περιοχής. Στη συνέχεια η καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πολυξένη Μάντζιου αναφέρθηκε στο στόχο της υποστήριξης της παράδοσης, της κληρονομιάς του χειροποίητου κοσμήματος και της χειροποίητης τέχνης της περιοχής της Ηπείρου και τη σύνδεσή του με σύγχρονες πρακτικές ψηφιακής 3d παραγωγής, την επιστημονική προσέγγιση και τη μεθοδολογία υλοποίησής τους. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε γνωριμία των εκπροσώπων των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ωριμάζοντας σχέσεις και προετοιμάζοντας τις επιχειρήσεις για τις συναντήσεις της επόμενής ημέρας.

Την δεύτερη ημέρα υλοποιήθηκε το πρόγραμμα των επιχειρηματικών συναντήσεων. Επιχειρήσεις των κλάδων του χειροποίητου κοσμήματος, της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, του εναλλακτικού & πολιτιστικού τουρισμού, της κεραμικής, της ζωγραφικής και των ψηφιακών πολυμέσων. Στις συναντήσεις αυτές που έλαβαν χώρα στις έδρες επιχειρήσεων των Ιωαννίνων, παρουσίασε ο καθένας το έργο του, ανταλλάχθηκαν απόψεις αναζητώντας κοινές γραμμές επικοινωνίας και δυνατότητες επιχειρηματικών συνεργασιών και συνεργιών.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας υλοποιήθηκε εκδήλωση λήξης της δράσης στο πολιτιστικό κέντρο ‘‘Δημήτριος Χαντζής’’. Αφού ενημερώθηκαν οι επιχειρήσεις για τον εν εξελίξει Διασυνοριακό Διαγωνισμό Καινοτομίας στην δημιουργική βιομηχανία,  υπήρξε ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τις ομάδες έργου των Επιμελητηρίων και των Περιφερειών, για τις εντυπώσεις τους από τις επισκέψεις στις επιχειρήσεις και εν γένει από το διήμερο πρόγραμμα. Η ανατροφοδότηση έδειξε έναν πολύ θετικό αντίκτυπο σε επίπεδο ωρίμανσης νέων ιδεών και συνεργασιών, κίνητρα για συνεργίες σε νέα πολιτιστικά προϊόντα και ένα ενθουσιώδη παλμό επιχειρηματικής έμπνευσης από όλους τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες. Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, εκπροσώπησε ο Υπεύθυνος του έργου  Γεώργιος Ρόμπολας.

Στο πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων συμμετείχαν, οι παρακάτω επιχειρήσεις από την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

  • Αρτίκος Βασίλειος (Καλλιτεχνική Φωτογραφία)
  • ΚοινΣΕπ Ταξιδεύουσα
  • Αρκουμάνη Λένα & Κώστας Ρίζος (Art Galery & Φωτογραφία).
  • ΚοινΣΕπ Art at Heart
  • Κατσίρα Φωτεινή – Κοτοβά Καρίνα (Κεραμική)
  • Σκεπετάρη Ματίνα (Ζωγραφική & χαρακτική)
  • Σταυροπούλου Βίκυ (χειροποίητο κόσμημα) 
  • Discover Messolonghi (Τουριστικό γραφείο πολιτιστικού τουρισμού).

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επισυναπτόμενα αρχεία:

Προηγούμενο Παράταση προθεσμίας για τον Διασυνοριακό Ανοιχτό Διαγωνισμό Καινοτομίας έως την 18η Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 23:59.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter