Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Νέα περιοριστικά μέτρα για την Αιτωλοακαρνανία σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

 

         Αγρίνιο, 13 Οκτωβρίου 2020

 

 

«Νέα περιοριστικά μέτρα για την Αιτωλοακαρνανία

σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19»

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι η ελληνική κυβέρνηση, αξιοποιώντας την πείρα της πρώτης φάσης της πανδημίας καθώς και τα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί, θέτει σε εφαρμογή κατά την δεύτερη φάση της πανδημίας στοχευμένα τοπικά μέτρα για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής ενεργοποιώντας παράλληλα στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την Covid-19, που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας.

 

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης. Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.

 

Στα πλαίσια του νέου αυτού Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίαςαπό την Covid-19 η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας τίθεται από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, σε Επίπεδο 2 Επιτήρησης, σύμφωνα με το οποίο ισχύουν τα κάτωθι αναφερόμενα περιοριστικά μέτρα ανά κλάδο όπως αναφέρονται στο παρακάτω επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Προηγούμενο Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Ναυπακτίας”_14.10.2020 και ώρα 18.00 στην αίθουσα «ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ» στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter