Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Νέος Κώδικας Πωλήσεων του ICC.

  Νέος Κώδικας Πωλήσεων του ICC

 

Ειδικοί κανόνες για πωλήσεις online αυξάνουν την ασφάλεια των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο

 

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

 

Το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) έκανε την επίσημη παρουσίαση του νέου κώδικα πωλήσεων. Το κείμενο δόθηκε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινής και οι κανόνες του αναμένεται θα αυξήσουν το επίπεδο ασφάλειας των συναλλαγών μέσω Internet.

Στις σελίδες του νέου οδηγού, που έχει το τίτλο «Code of Advertising and Marketing Communications», υπάρχουν οι λεπτομερείς προδιαγραφές γύρω από τον τρόπο που πρέπει να γίνονται οι πωλήσεις μέσω του διαδικτύου, και φυσικά η έκδοση είναι διαθέσιμη και μέσω Internet στις σελίδες του ICC.

Οι νέοι κανόνες λειτουργούν ως η βάση για τα εθνικά αυτορυθμιζόμενα συστήματα, που επιβλέπουν τις πρακτικές των αγορών, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να κάνουν παράπονα που πιάνουν τόπο και να καταδεικνύουν προβλήματα.

Ο νέος οδηγός παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο για την υπεύθυνη διαφήμιση, που διοργάνωσε η Νοτιοαμερικανική Ένωσης Διαφήμισης και Αυτορυθμιζόμενων Οργανισμών (Latin American Association of Advertising Self-Regulatory Organizations).

«Ο κώδικας του ICC είναι πολύ σημαντικός, ιδιαίτερα σήμερα, τη στιγμή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία πολύπλευρη και βαθιά κρίση. Ο κανόνας αυτός, καθώς και το site που τον συνοδεύει, μπορούν να γίνουν πολύ σημαντικά εργαλεία στα χέρια νέων επιχειρηματιών βοηθώντας τους να αναπτύξουν μία δραστηριότητα πώλησης αγαθών μέσω Internet» δήλωσε ο πρόεδρος του ICC Ελλάς Νίκος Α. Βερνίκος και συνέχισε: «Μέσα από τις σελίδες του κειμένου αυτού, τόσο οι μελλοντικοί όσο και οι σημερινοί επιχειρηματίες μπορούν να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, να εμβαθύνουν στα θέματα της ασφάλειας και να αυξήσουν έτσι το αίσθημα ικανοποίησης των πελατών τους, προστατεύοντας τόσο τις συναλλαγές, όσο και τα προσωπικά δεδομένα όσων συναλλάσσονται μαζί τους».

Προκειμένου ο νέος κώδικας να είναι πιο προσιτός σε όλους έχει δημιουργηθεί ο ιστότοπος http://www.codescentre.com/ ο οποίος είναι αφιερωμένος στην αυτορύθμιση σε όλα τα επίπεδα, σε παγκόσμιο, εθνικό, αλλά και τοπικό. Η διεύθυνση αυτή απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του χώρου και ακαδημαϊκούς, αλλά και σε απλούς καταναλωτές που ενδιαφέρονται για τα δικαιώματά τους και πως προστατεύονται καλύτερα.

«Ο ενοποιημένος μας κώδικας αναγνωρίζεται ως το τέλειο πρότυπο για την αυτορύθμιση» δήλωσε ο John Manfredi ο Πρόεδρος της Επιτροπής Marketing και διαφήμισης του ICC. «Στην ουσία επεκτείνεται και αντιμετωπίζει τις γκρίζες ζώνες των δικαιωμάτων των καταναλωτών και των επιχειρήσεων που λειτουργούν διαδικτυακά. Επίσης αυξάνει την προστασία των παιδιών και ορίζει εκείνες αυστηρότερες παραμέτρους για τις διαφημίσεις που απευθύνονται σε αυτά».

Μερικά από τα βασικά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο νέος κώδικας είναι:

  • Η τοποθέτηση ορίων για την διαφημιστική στόχευση καταναλωτών σύμφωνα με την παρακολούθηση των ιστοσελίδων που επισκέπτονται συχνά.
  • Η επιβολή περιορισμών σε κάποια προϊόντα που απευθύνονται σε παιδιά, καθώς και ο περιορισμός των πληροφοριών που συγκεντρώνονται από αυτά.
  • Η δημιουργία συγκεκριμένων κατευθυντήριων γραμμών για το υπεύθυνο περιβαλλοντικό marketing, καθώς και η δημιουργία ορθών διαφημίσεων για τα τρόφιμα και τα αναψυκτικά.
  • Η δημιουργία προδιαγραφών για την ηθική και τη διαφάνεια των ψηφιακών επικοινωνιών των νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των διαχειριστών κινητής τηλεφωνίας, των μηχανών αναζήτησης, των σχεδιαστών εφαρμογών, καθώς και όσων συγκεντρώνουν δεδομένα.

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από τον νέο κώδικα μπορείτε να αναζητήσετε από την Elizabeth Thomas-Raynaud, Policy Manager της Επιτροπής Επικοινωνίας, Marketing και Διαφήμισης του ICC.

Tel: +33 (0)1 49 53 28 07

Προηγούμενο Συνάντηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Ανδρέα Μακρυπίδη με τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου και Συνδικαλιστικούς Φορείς της περιοχής.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter