Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Νέο πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης και της ψυχαγωγίας – Μόνο ως αμιγείς χώροι τα υπαίθρια και τα κλειστά κέντρα διασκέδασης από σήμερα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

   

 

         Αγρίνιο, 16 Ιουλίου 2021

 

Νέο πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης και της ψυχαγωγίας

 

Μόνο ως αμιγείς χώροι τα υπαίθρια και τα κλειστά κέντρα διασκέδασης από σήμερα

 

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα μέτρα στην εστίαση, από σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, τα υπαίθρια και τα κλειστά κέντρα διασκέδασης λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι, δηλαδή αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, και μόνο με καθήμενους πελάτες στο 85% της ωφέλιμης επιφάνειας.

 

Κατά την είσοδό τους στο κέντρο οι πελάτες οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ’ αυτόν) σε έγχαρτη μορφή ή ηλεκτρονικά, μέσω του κινητού τηλεφώνου, προκειμένου εκπρόσωπος της επιχείρησης να το ελέγχει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

 

Οι πελάτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής, όπως, άλλωστε και το προσωπικό καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας του.

 

Σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται 10 άτομα το μέγιστο, ενώ ισχύουν τα γενικότερα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και των κανόνων υγιεινής.

 

Επισημαίνεται ότι οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό.

 

Ειδικά στην περίπτωση των κλειστών χώρων, είναι υποχρεωτική η ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

 

Η ΚΥΑ προβλέπει επίσης ότι όλοι οι κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης: (Εστιατόρια, Καφέ, Κινηματογράφοι, Θέατρα) θα λειτουργούν ως αμιγείς με 85% πληρότητα. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε θέατρα/σινεμά.  Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self test γονέων.

 

Στους ανοιχτούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια) επιτρέπονται κανονικά οι μη εμβολιασμένοι με τα ισχύοντα πρωτόκολλα της ΓΓ Εμπορίου.

 

Οι υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων (ζωντανά θεάματα και ακροάματα) μπορούν να λειτουργήσουν είτε ως αμιγείς χώροι και είτε ως μεικτοί. Οι αμιγείς χώρους μπορούν να λειτουργούν με πληρότητα 85% ενώ οι μεικτοί:

75% Πληρότητα για χώρους

70% Πληρότητα για χώρους

65% Πληρότητα για χώρους

Να σημειωθεί ότι η χρήση μάσκας υποχρεωτική σε όλους τους χώρους.

 

Τέλος, στα ανοιχτά και κλειστά γήπεδα δεν επιτρέπεται η μεικτή λειτουργία των χώρων. Έτσι η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες με:

80% Πληρότητα με ανώτατο όριο 25.000 (ανοιχτά) και 8.000 (κλειστά)

χρήση μάσκας υποχρεωτική

οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self test γονέων (έως 5% επί της πληρότητας).

 

Σημάνσεις

 

Στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, θα υπάρξουν τρεις διαφορετικές σημάνσεις:

– Το πρώτη είναι για τους αμιγείς χώρους (Χώρος Covid Free)

– Το δεύτερο είναι για τους μεικτούς εφόσον είναι υπαίθριοι (Μεικτός Χώρος)

– με το τρίτο σήμα, θα μπορεί να πληροφορεί ο επιχειρηματίας τους πελάτες του για το αν είναι εμβολιασμένο όλο το προσωπικό του ή όχι.

 

Τα σήματα θα τα κατεβάσουν οι επιχειρηματίες από το https://covidfree.gov.gr/.

 

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο Περίληψη της υπ. αρ.452 Διακήρυξης για την «επέκταση δικτύου πολυαιθυλενίου και συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης (4 bar), της πόλης της Φλώρινας της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας».

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter