Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το 24ο εργαστήριο πολιτιστικής βιομηχανίας με τίτλο «Πηγές χρηματοδότησης των δημιουργικών και πολιτιστικών ΜΜΕ Συλλογών, Οργανώσεων & Φορέων».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αγρίνιο, 8 Νοεμβρίου 2022

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης
«Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων (hubs) Holistic
networking of creative industries via hubs – Creative@Hubs»,
συνδιοργάνωσε με το Δήμο Αγρινίου και το “MOSAIC HUB”
το 24ο εργαστήριο διεύρυνσης γνώσεων με θέμα :
« Πηγές χρηματοδότησης των δημιουργικών και πολιτιστικών ΜΜΕ Συλλογών, Οργανώσεων & Φορέων »

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το 24ο εργαστήριο πολιτιστικής βιομηχανίας με τίτλο «Πηγές χρηματοδότησης των δημιουργικών και πολιτιστικών ΜΜΕ Συλλογών, Οργανώσεων & Φορέων» που έλαβε χώρα στα πλαίσια του προγράμματος “Creative@Hubs” την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και το “MOSAIC HUB”.

Το εργαστήριο άνοιξε ο υπεύθυνος έργου Γεώργιος Ρόμπολας, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στους εισηγητές του εργαστηρίου Ανδρέα Τσιλίρα (Πολιτιστικός Διαχειριστής) και Γιώργο Σαρλή (Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Έργων-Πολιτιστικός Διαχειριστής) του “MOSAIC HUB” προλογίζοντας ταυτόχρονα  το θέμα που θα ακολουθήσει.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου η οποία αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο των πολιτιστικών συλλόγων και οργανισμών και στο θετικό αντίκτυπό τους στην κοινωνία. Μίλησε για την συνεχή προσπάθεια του Δήμου Αγρινίου στήριξης και χρηματοδότησης των πολιτιστικών δράσεων αλλά και την συνεχώς αυξανομένη ανάγκη εξεύρεσης πόρων προς αυτήν την κατεύθυνσή. Ο ανωτέρω λόγος τόνισε η  Αντιδήμαρχος είναι αυτός που κάνει επίκαιρο και ιδιαίτερα στοχευμένο το σημερινό εργαστήριο/σεμινάριο για την περαιτέρω στήριξη των πολιτιστικών φορέων και οργανώσεων και την ενθάρρυνση του έργου τους.

Παίρνοντας το λόγο ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Ράπτης, αναφέρθηκε στην υλοποίηση του έργου CREATIVE@HUBS, σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στους στόχους και στα οφέλη που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις της Δημιουργίας και του Πολιτισμού. Αναφέρθηκε στη στρατηγική συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου σε μια σειρά εργαστήριων που θα δώσουν απαντήσεις και λύσεις στις ανάγκες και στις δυσκολίες των επιχειρήσεων της Δημιουργίας, της Τέχνης και των Πολιτιστικών Συλλόγων και Οργανώσεων, τονίζοντας την διαρκή και έμπρακτη στήριξη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στην τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία.Στην συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Hub MOSAIC για την σημερινή τους παρουσία, τους έδωσε το λόγο.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Ανδρέας Τσιλίρας, ο οποίος μέσα από την παρουσίασή του μίλησε για πηγές χρηματοδότησης των δημιουργικών και πολιτιστικών ΜΜΕ Συλλογών, Οργανώσεων & Φορέων από την Ελλάδα μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Αναφέρθηκε στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, το οποίο αποτελεί το μοναδικό ανοιχτό εργαλείο χρηματοδότησης του Υπουργείου Πολιτισμού, ανέπτυξε το θέμα των προσκλήσεων, σε ποιους απευθύνονται και σε ποιους όχι, μίλησε για τις βασικές θεματικές ενότητες τις οποίες καλύπτουν, όπως και στο τι απαιτείται για την κατάθεση προτάσεων και με τι κριτήρια αυτές αξιολογούνται. Εξήγησε τον τρόπο εγγραφής στο Μητρώο και τα σημεία προσοχής ενώ συνέχισε μιλώντας για τα «ΕΣΠΑ» και για τις χορηγίες στο δημιουργικό κλάδο που αφορούν Ιδρύματα, Αυτοδιοίκηση και Επιχειρήσεις.

Ο δεύτερος εισηγητής, Γιώργος Σαρλής, αναφέρθηκε στις Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και στη συγγραφή προτάσεων. Ανέλυσε τη διαφορά μεταξύ Ευρωπαϊκού προγράμματος και Ευρωπαϊκού έργου  και ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά αυτού, όπως επίσης και τις βασικές προϋποθέσεις και τη διαδικασία υποβολής μιας πρότασης χρηματοδότησης ενός Ευρωπαϊκού έργου. Επιπρόσθετα ανέφερε τη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία βρίσκονται οι προσκλήσεις για τα βασικά Ευρωπαϊκά προγράμματα όλων των κατηγοριών ενώ στο τέλος μίλησε για ευκαιρίες συμμετοχής σε έργα και κοινοπραξίες που σχεδιάζονται από άλλους και αναζητούν εταίρους.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επισυναπτόμενα αρχεία:

Προηγούμενο Διευκρινίσεις για αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter