Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Σεμινάριο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ των Επιχειρήσεων την Πέμπτη στις 4/6/2015 μεταξύ 10:00 και 16:00 στο ξενοδοχείο Grand Serai Congress & Spa, στα Ιωάννινα.

Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις της Ηπείρου και ανάπτυξη δεξιοτήτων για την πρόσβαση σε αυτά

Ενώ η κρίση ρευστότητας στραγγαλίζει την πραγματική οικονομία και φέρνει σε αδιέξοδο κυρίως τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία αποτελούν ίσως την μοναδική υγιή και συμφέρουσα εκδοχή της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, αλλά και των περισσότερων αναπτυξιακών δράσεων στην χώρα.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, διοργανώνει ημερίδα–σεμινάριο για την ενημέρωση και εκπαίδευση όλων των παραγωγικών Φορέων της περιοχής, και κυρίως τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους Αναπτυξιακούς Φορείς και τους Φορείς του Δημοσίου και ευρύτερου Τομέα (ΟΤΑ, ΝΠΔΔ/ΝΠΙΔ) που επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ή και να αναχρηματοδοτήσουν την ρευστότητά τους.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα αναλυθούν και θα εξεταστούν χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως οι εγγυήσεις, οι μικρό-πιστώσεις (micro-finance), οι επιχειρηματικοί «άγγελοι» (business angels), τα επενδυτικά κεφάλαια, θέματα “Project Financing” και οι νέες μορφές ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημοσίου ιδιωτικού τομέα), ενώ θα γίνει παρουσίαση συγκεκριμένων δράσεων στους ανωτέρω τομείς, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν οδηγό καλής πρακτικής για όλους τους ενδιαφερομένους.

Η ανωτέρω πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων εντάσσεται στο έργο «ACCESS: Facilitating Greek and Albanian MSMEs’ Access to New Financial Tools» το οποίο έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το IPA Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013», και επιδιώκει να βελτιώσει την πρόσβαση Ελληνικών και Αλβανικών ΠΜΕ/ΜΜΕ σε σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να αναπτυχθούν, να επενδύσουν σε καινοτομικές δραστηριότητες και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς. Συντονιστής του έργου είναι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Η κεντρική ιδέα του έργου ACCESS είναι η δικτύωση οργανισμών υποστήριξης επιχειρήσεων (Επιμελητηρίων) από την επιλέξιμη διασυνοριακή περιοχή του προγράμματος Ελλάδα-Αλβανία και ο εξοπλισμός τους με τα κατάλληλα μέσα και εργαλεία (offline-online), ώστε να υποστηρίξουν την πρόσβαση των ΠΜΕ/ΜΜΕ της διασυνοριακής περιοχής σε σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Το Σεμινάριο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ των Επιχειρήσεων διοργανώνεται την Πέμπτη στις 4/6/2015 μεταξύ 10:00 και 16:00 στο ξενοδοχείο Grand Serai Congress & Spa, στα Ιωάννινα, ενώ η είσοδος στο Σεμινάριο είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση περιλαμβάνει και γεύμα δικτύωσης – ενημέρωσης.

Ο Πρόεδρος

Του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Ιωάννης Β. Μήτσης

Πηγή: ENTERPRISE EUROPE NETWORK

Προηγούμενο Συμμετοχή του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου στην 25η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών της Ταϊπέι στην Ταιβάν.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter